subota, 5. svibnja 2007.

Jagode-pita od jagoda

Pita od jagoda je omiljeno jelo svih generacija/starih i mladih/.Jednostavna i brza priprema!!!!
Za tijesto je potrebno:25 dkg brasna.
20 dkg secera.
25 dkg maslaca ili 20 dkg masti.
1 vanilija secer.
1 prasak za pecivo.
prstohvat soli.
2 jaja cijela, pola kg jagoda i pola litre slatkog vrhnja.
Priprema: stuci jaja sa secerom-dodati ih u brasno,staviti maslac i ostale sastojke i dobro zamijesati.Neka tijesto odstoji oko pola sata.Razvuci tijesto u velicinu tepsije/lijepo je ako je okrugla/.Tijesto na krajevima podignut.Staviti peci oko pola sata na 180 stupnjeva.Gotovo tijesto ohladiti.Sada ga napunimo s tucenim slagom ,na slag stavite oko pola kg. ociscenih i zasecerenih jagoda.Ohladiti i posluziti.
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...