četvrtak, 17. svibnja 2007.

Piza vegetariana-UN dijeta

U proljece je najlakse odraditi dan s povrcem!!Kako nebismo gladovali dok smo na Un dijeti pocastimo se lijepom vegetarijanskom pizzom.
Potrebno je:30 dkg brasna,1 kocka kvasca,malo soli,zlicica secera,pelat rajcice,origano,kapari,20 dkg blitve,2 vece kapule,1 tikvica,3-4 cesnja bijelog luka/cesnjaka/,pola vezice persina,1 dcl maslinovog ulja,
Priprema: U brasno stavimo malo soli i promijesamo,dodamo dignuti kvasac/kvas stavimo u 2 dcl tople vode i s jednom zlicicom secera i polovinom ulja/,sve dobro izmijesamo i pustimo tijesto dizati!!.
za nadijev: usitnimo opranu i ocuscenu blitvi/mora biti jako sitno narezana/,sitno narezemo kapulu,tikvicu naribamo,smijesu posoliti,dodati cesnjak i persin.Sve sastojke zamijesati.
Priprema 2: dignuto tijesto razvaljati u velicinu tepsije,premazati usitnjenim pelatima.ne zaboravite pelate posoliti,dodati origano,malo ulja-na to staviti smijesu od povrca.
Pecenje:pizzu peci u zagrijanoj pecnici,zadnjih 10 min. prekriti pizzu s folijom da povrce ne izgubi vlaznost!!! .
Uzivajte,pizza je preukusna!!!
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...