Preskoči na glavni sadržaj

Prvi dan UN dijete

Dakle prvi dan je tkz.mesni dan/tu jos spada i riba te sir i jaja./.Upamtite ako ste se odlucili za meso onda se jede meso i za rucak i veceru.Tko voli ribu-to vazi i za ribu kao i za sir.Dakle nema mijesanja!!!!Moram napomenuti da je za vrijeme trajanja dijete dorucak uvijek isti Dorucak:.Voce,voce i opet voce/ne banane/.
Sada idemo s pretpostavkom da ste se odlucili za meso:Rucak moze sadrzavati kolicinski od 25dkg do 50 dkg. mesa.Bolje je zapoceti s obilnijim obrocima da odmah nepregladnimo i odustanemo od dijete.Moj prijedlog za prvi dan je telece meso od buta pripremljeno na grill tavi.Uzeti komad mesa od pola kilograma i filetirati ga.Istuci,posoliti,utrljati s komadima cesnjaka,nakapati s malo limunovog soka i ostaviti da odstoji oko pola sata!!!Grill tavu ugrijati i lagano premazati uljem,na ugrijanu tavu stavljati meso.Lagano ga ispeci s obe strane.Uz meso ide salata.Sad je proljece i salate ima u izobilju.Ja bih kombinirala zelenu salatu i nasijeckane rotkvice.Zacinite salatu smalomaslinovog ulja i jabucne kiselina/potonja je dobra za otapanje masnoca/.Jedite polako.Ne pijte dok jedete.Pijte samo vodu ili nezasecereni caj .Ako bas morate secerit onda upotrebljavajte Splendu/odlicni+o zamijenjuje secer a nema kalorija/.Sad kad ste rucali meso to isto morate jesti za veceru.Moze biti i drugacije spremljeno i driga vrst mesa ali nikako ne mijesajte.Vecerajte izmedju 6-8 sati tj.bar dva sata prije spavanja.
User-agent: Mediapartners-Google*
Disallow:
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …