srijeda, 30. svibnja 2007.

Un dijeta 2.dan-skrobni-fazol s mrkvom i rajcicom

Fazol/grah/s mrkvom i rajcicom!
Potrebno je:1/2 kg fazola/kojeg ste dan prije stavili topit/,3 kom mrkve,25 dkg pelata rajcice,zlica vegete mediteran,sol,2 zlice maslinovog ulja,vezica persina,glavica cesnjaka,papar po zelji.
Priprema:Oprani i omeksali fazol staviti u veci lonac,preliti hladnom vodom,dodati nasjeckanu mrkvu istaviti da kuha oko 1 sat.Doliti po potrebi vode.Zatim dosoliti,staviti usitnjeni pelat,nasjeckani persin i cesnjak te nastaviti kuhati na laganoj vatri!!Dosoliti i popapriti po potrebi.Ovo ce se kuhati jos dobrih sat do sat i pol.Fazol se treba dobro raskuhati!!!Pri kraju dodati maslinovog ulja i jos samo malo prokuhati!!!.
Jelo je jako lagano i ukusno,a i fazol je zasitan.2/3 mozete uzeti za rucak a 1/3 za veceru.Servirajte uz salatu od kupusa,mrkve i cikle!!!Salatu lako pripremite tako da sve svijeze sastojke naribate,posolite i zacinite po zelji!!!!
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...