subota, 12. svibnja 2007.

Un dijeta-Dan od kolaca

Ako ste mislili da su i Un dijeti zabranjeni kolaci onda ste se prevarili.Imate cijeli jedan dan za kolace.Danas cu vam predloziti super bomu od Cokolade!!!!!!Lako se priprema i nema kom se ne svidja!!!.
Potrebo je:25 dkg maslaca,10 dkg secera,25 dkg brasna, 2 jaja,prasak za pecivo,sol,naribana korica od limuna i narance/tijesto/.
Za nadijev:30 dkg cokolade za kuhanje,2 dcl vrhnja za kuhanje,20 dkg bajama ili ljesnjaka,10 dkg.sitnog secera.
Za ukras:1/2 lit.slatkog vrhnja i 15 kom jagoda.
Priprema: Od sastojaka za tijesto zamijesiti glatko tijesto.Najprije stavite brasno,sol,prasak za pecivo,malo zamijesate,dodate usitnjeni maslac,jaja,secer i korice narance i limuna.Sve dobro mijesiti.Ostaviti tijesto da odstoji oko pola sata.Zatim ga rastanjiti na velicinu skrovade okrugle nesto vece jer je ovo doza za 6 osoba!!!Tihesto peci oko 30 min. u ugrijanoj pecnici srednje jako kod mene je to 180 stupnjeva!!.
Dok se podloga pece napraviti nadijev.Najprije stavimo razrezanu na kockice cokoladu,dodamo vrhnje i stavimo da se otopi.Bajame lagano poprziti na tavici i grubo samljeti/nesmije biti sitno samljeveno/!!!.
Sad izvadimo tijesto iz pecnice,dok je jjos toplo u njega dodamo topli nadijev od cokolade i bajama.Ostavimo da se ohladi na sobnoj temperaturi a zatim ga hladiimo u hladnjaku.
Kad je kolac ohladjen stucemo slatko vrhnje,ocistimo jagode.Sad kolac ukrasimo tucenim vrhnjem i jagodama!!!!

Nema komentara:

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...