petak, 12. listopada 2007.

Zdrava Hrana-Rapsodija povrca u jesen

Potrebno je: 1 glavica kelj
1 balancana
1/ 2 kg tikvica
1/2 kg kumpira 5-6 kom rajcica. 2 kom paprike.
1 klavica kapule,sol,papar ,luk /cesnjak/,persin.
Za preljv/zapeci/ 4 dcl vrhnja/moze i od soje ili umjetne masnoce/,2 jaja i feta sir/100gr./
..Priprema: Ocistiti kelj i listive preliti s vrucom slanom vodom!! Glavicu kapule usitniti,staviti lagano kuhati s zlicom vode,soli i malo maslinovog ulja.Nakon 10 min. dodati nasjeckanu papriku,jos malo prokuhati pa redom dodavati nasjeckane rajcice,tikvice,kumpir,balancane!!sve sastojke kuhati oko sat vremena na laganoj vatri!!Po mogucnosti ne dodavati vodu!!Na kraju dodati sitno nasjeckani cesnjak i persin. Sad uzimamo listove kelja i punimo ih s gotovom smijesom povrca!!Slazemo u vatrostalnu posudu prelijemo s mijesavinom vrhnja,jaja i fete sira/naribanog/Zapeci na i posluziti.Super je uz hladno bijelo vino.Moze biti glavno jelo ali se posluzuje i kao dodatak mesnom jelu ili jelu od ribe!!
User-agent: Mediapartners-Google*
Disallow:
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...