Potrebno je: 1 glavica kelj 1 balancana 1/ 2 kg tikvica 1/2 kg kumpira 5-6 kom rajcica. 2 kom paprike.
1 klavica kapule,sol,papar ,luk /cesnjak/,persin.
Za preljv/zapeci/ 4 dcl vrhnja/moze i od soje ili umjetne masnoce/,2 jaja i feta sir/100gr./
..Priprema: Ocistiti kelj i listive preliti s vrucom slanom vodom!! Glavicu kapule usitniti,staviti lagano kuhati s zlicom vode,soli i malo maslinovog ulja.Nakon 10 min. dodati nasjeckanu papriku,jos malo prokuhati pa redom dodavati nasjeckane rajcice,tikvice,kumpir,balancane!!sve sastojke kuhati oko sat vremena na laganoj vatri!!Po mogucnosti ne dodavati vodu!!Na kraju dodati sitno nasjeckani cesnjak i persin. Sad uzimamo listove kelja i punimo ih s gotovom smijesom povrca!!Slazemo u vatrostalnu posudu prelijemo s mijesavinom vrhnja,jaja i fete sira/naribanog/Zapeci na i posluziti.Super je uz hladno bijelo vino.Moze biti glavno jelo ali se posluzuje i kao dodatak mesnom jelu ili jelu od ribe!!
User-agent: Mediapartners-Google*
Disallow:
KUHINJU- UZIVAJMO ZAJEDNO U SPRAVLJANJU DOMACIH DELICIJA!!!! jer danas sam luda..uvijek sam luda za domacim kolacima!!!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
KOLAC OD PURE
Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...
-
U ovo blagdansko vrijeme kad se blaguje vise.cesce i teza hrana,kao najbolji ljek u narodu se koristi sasma mala kolicina likera od žizule. ...
-
GRDOBINA OMILJENA RIBA ZA PRIPREMU RAZNIH RIBLJIH JELA,OD JUHE DO POHANJA. Danas je to juhica od grdobine i leso grdobina. Spravljan...
-
FRITULE OBICNE DALMATINSKE FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom ...
Nema komentara:
Objavi komentar