srijeda, 17. listopada 2007.

Zdrava Hrana-recept za TOŠA tortu

Toša torta-cokolada i ljesnjaci-bez brasna i masnoca_Potrebno je:8 jaja,25 dkg secera,vanilij secer,40 dkg mljevenih ljesnjaka, 2 zlice griza/preliven s 1 dcl.toplog mlijeka/,150-200 gr. cokolade za kuhanje,pekmez od sljiva za premaz i fil!!.
Priprema : Tuci napose zumanjce i secer,dodavati malo po malo cvrsto tuceni bjelanjac i malo griza i po nekoliko zlica mljevenog ljesnjaka!Smijesu lagano mijesati dok ne dobijemo ravnomijernu smijesu!!Paznja:Ako volite alkohol dodajte malo ruma!!.
Zagrijati pecnicu na 180 stupnjeva,u olik za tortu preliti smijesu i peci oko 45 min.
Ohladjenu prepoloviti ,dijelove spojiti pekmezom od sljiva,sve opet premazati pekmezom i preliti glazurom od cokolade!!.
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...