srijeda, 1. travnja 2015.

Bakalar i slanutak-stari splitski recept


Na nagovor mog tate odlucila sam popisu dodati i Bakalar s salnutkom!pazite da slanutak potopite bar dva dana ranije!


Priprema:

  1. Kako smo vec potopili bakalar sad moramo i slanutak!Sto ga duze topimo to je bolji!
  2. Otopljeni slanutak stavimo na 2 dcl. maslinovog ulja i malo ga okrenemo,dodamo zlicu krusnih mrvica
  3. nakon pet minuta staviti isjeckani luk i persin,promijesati i odmah dodati usitnjeni bakalar
  4. dodati temeljca
  5. list lovora
  6. 5-6 zrna papra,zlicicu soli
  7. kuhati na laganoj vatri sat vremena
  8. poklopiti i iskljuciti
  9. nakon sto je odstajalo oko pola sata dodatijos zlicu maslinovog ulja i malo isjeckanog luka i persina.
  10. posluziti i uzivati!
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...