petak, 7. prosinca 2007.

Pureca ili pileca prsa punjena rizom i sampinjonima


Sto da kazem ,ni mi dalmatinci nismo sto smo nekad bili!!I mi smo uveli neku novu spizu u jelovnik!Moji obozavaju ruretinu i piletinu ito bas filete!!Punjeni rizom i gljivama su super jer nisu ni bezlicni ni suhi!Za 4 osobe potrebno vam je 800 gr. purecih ili pilecih prsa ili fileta!!I salica za bijelu kavu rize/po mogucnosti okruglog zrna/,1/2 kg, sampinjona/tko nevoli sampinjone moze i bez njih s malo pancete!/,cesnjaka,glavica crvenog luka,persin,sol,papar,vegeta!.
Priprema: razrezite filete u 4 oveca komada da ih mozete zarolati!.
Na 2 zlice ulja ubijte usitnjeni crveni luk,pri ktaju ubacite rizu i malo okrenite na ulju,sad dodajte izrezane sampinjone,posolite,stavite vegetu i kuhajte najvise 10 min,.
Na pripremljene posoljene filete slazite dobivenu smijesu u koju ste dodali usitnjeni cesnjak i persin!!Zarolajte,zavezite ili uhvatite cackalicom!!U siruku posudu stavite 2 zlice ulja,ugrijte i slazite punjene filete!Nek dobiju boju na sve strane pa ih zalijte temeljcem ili vodom s kockom od juhe!!Nek fileti budu taman pokriveni vodom/temeljcem/Sad poklopite i kuhajte jos oko pola sata.Na kraju dodajte 2 dcl. vrhnja za kuhanje,posolite i popaprite po zelji!!
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...