petak, 22. veljače 2008.

Morski Pas-Modrulj

Ovo je delicija za" najhrabrije"!
Lijepo i kvalitetno meso je ono sto nas privlaci kod morskog psa!
Da morski pas nije samo za strasit djecu vec i za nas jelovnik sjedoce jako stari rimski zapisi!
Mi cemo danas kuhati prilagodjeni recept!

Zapeceni Morski Pas

Prvo moramo kupiti oko 1 kilogram lijepih feta morskog psa/za 4 osobe/ i staviti ga oko 24 sata u kupku od mlijeka!
Kad smo to obavili mozemo poceti s kuhanjem!

  1. Zasoliti komade i poslagati/najbolje u vatrostalnu posudu/
  2. sve politi s maslinovim uljem
  3. preliti s 1 dcl bijelog vina
  4. dodati par kapara
  5. nekoliko listica ruzmarina
  6. par zrna papra
  7. prekriti alu folijom i peci u zagrijanoj pecnici 35 min.
  8. Izvaditi pecenog psica
  9. zaciniti s dosta nasjeckanog luka i petrusimula
  10. preliti s jos malo maslinovog ulja
Moja je preporuka da ga servirate s restanim kumpirom a ako ste ljubitelj riblje juhice ,
trebate znati i da je juha od morskog psa jako ukusna samo malo gorkasta pa je zato dobro uvijek staviti morskog psa u mlijeko da izadje sva gorcina!
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...