utorak, 25. ožujka 2008.

Sunka u kruhu-HAM IN BREAD

Šunka u kruhu

HAM IN BREAD

INTEGRATES:
  1. 1 kg of cooked ham
  2. 500 gram of farina type 500 or 550
  3. 125 gram of butter
  4. 1 tea cup of milk
  5. 3 eggs
  6. 1 tea spoon of sea salt
  7. fresh yeast- 2 cubes
  8. 1 tea spoon of sugar

PREPARE:

  • Add yeast in warm milk/add tea spoon of farina,tea spoon of sugar and tea spoon of sea salt and mix and that leave on warm place until yeast became 3-4 time bigger/
  • add farina in big pot-add prepared yeast
  • add eggs
  • add butter
  • sea salt
  • add warm milk
  • mix it well with big! spoon and with your own hands!
  • put all on warm place for about 1 hour
  • now roll out dough
  • add ham in that dough
  • put it in warm oven and bake for about 1 hour on 180 Celsius

I hope You will love this dish made by my oldest daughter Andrea!!
BRAVO Andrea!

Sunka u Kruhu:

SASTOJCI

1 kg kuhane šunke (ja sam koristila rolanu šunku)
500 g glatkog brašna
125 g maslaca
2 dcl mlijeka
3 jaja
svježi kvasac
1 žličica soli

1 žličica šećera
1 žumanjak za premazivanje
malo sezama za posipanje





POSTUPAK

  1. Kvasac razmrvite te ga pomiješajte s žličicm šećera, žlicom brašna i malo toplog mlijeka. Ostavite kvasac na toplom mjestu dok ne udvostruči volumen.
  2. Brašno prosijte u posudu te u sredini brašna napravite udubinu.
  3. U udubinu u brašnu stavite nadošli kvasac, jaja, mlijeko, sol, šećer i maslac.
  4. Sve dobro izmiješajte drvenom kuhačom.
  5. Kada se sastojci spoje nastavite mijesiti rukama dok ne dobijete kompaktno glatko tijesto. Da bi spriječili ljepljenje tijesta za ruke prije nego počmete mijesiti dobro ih posipajte brašnom.
  6. Gotovo tijesto pokrijte kuhinjsom krpom i ostavite na toplom barem pola sata dok ne udvostruči volumen.
  7. Lim za pečenje namastite i posipajte brašnom ili ga pak možete samo obložiti papirom za pečenje.
  8. Na tako pripremljen lim stavite tijesto i malo ga razvucite rukama.
  9. Na tijesto položite kuhanu šunku.
  10. Od jednog žumanjka i malo vode zamutite smijesu kojom ćete premazati šunku.
  11. Kad šunku premažete pažljivo razvucite tijesto preko nje. Obložite šunku ravnomjerno tijestom sa svih strana.
  12. Premažite tijesto sa preostalim žumanjkom i posipajte sezamom.
  13. Pecite u zagrijanoj pećnici pri 180 stupnjeva o 60 minuta.
Moj prijedlog za posluživanje
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...