utorak, 29. srpnja 2008.

Voće i povrće: glavna jela

Voće i povrće: glavna jela: "Tjestestenina s umakom od tikvica

SASTOJCI
350-400 g tikvica
1 manja glavica luka
50 g pancete
150 ml vrhnja za kuhanje
2 režnja češnjaka
sol
papar
peršin
maslinovo ulje
tjestenina po izboru (ja koristim špagete)




PRIPREMA

1. Tikvice operite i naribajte.
2. Luk, češnjak i peršin sitno narežite.
3. Pancetu narežite na ploške
4. U dublju tavu satvit malo maslinovog ulja dodajte luk, posolite te sve pirjajte. Po potrebi podljevajte s vodom.
5. Kada luk omekša dodajte češnjak i peršin te sve još malo pirjajte. Dodajte pancetu.
6. Kad panceta uhvati malo boje dodajte tikvice i kuhajte na laganoj vatri cca. 15 minuta ili dok tikvice potpuno ne omekšaju.
7. Zalijte tikvice vrhnjem za kuhanje, posolite, popaprite te kuhajte na laganoj vatri dok ne zakuha.
8. Tjesteninu skuhajte u vreloj vodi. Procijedite i prelijte umakom od tikvica."
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...