utorak, 29. srpnja 2008.

Voće i povrće: glavna jela

Voće i povrće: glavna jela: "Balancane (patlidžani)

SASTOJCI
1 balancana oko 400 g
2 male ili 1 velika rajčica
40 g indijskog orašćiča
3 režnja
češnjaka
3 žličice ribanog
pamezana
sol
papar
bosiljak
maslinovo ulje




POSTUPAK

1. Patlidžan dobro operite, odstranite mu peteljku te ga prerežite po dužini na pola.
2. Pomoću noža i žlice izdubite meso patliđana skoro do kore.
3. Meso sitno narežite i malo posolite.
4. Češnjak sitno narežite, a rajčicu ogulite i narežite.
5. Na malo maslinovog ulja popržite češnjak.
6. Kad češnjak dobije boju dodajte mu rajčice i patlidžane te sve pirjajte na laganoj vatri uz povremeno dodavanje vode.
7. Pirjajte oko pola sata ili dok se rajčice i patlidžani ne raspadnu.
8. Pred kraj kuhanja dodajte sol, sviježe mljeveni papar i bosiljak.
9. Na samom kraju kuhanja umiješajte mljeveni indijski oraščić i parmezan.
10. Polovice patlidžana malo premažite solju.
11. Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem te u nju stavite polovice.
12. Svaku polovicu napunite smjesmom te zapecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta."
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...