petak, 25. srpnja 2008.

Voće i povrće: Keksi s anisom

Voće i povrće: Keksi s anisom: "2008. srpanj 12
Keksi s anisom

SASTOJCI
250 g bašna
75 g šećera
125 g maslaca
10 g anaisa u zrnu
1 vanilin šećer
1 ravna žličica
praška za pecivo
1 jaje
1 žličica ruma
1 žlica maslinovog ulja
prstohvat soli

POSTUPAK

1. Brašno prosijati u posudu te izmiješati s praškom za pecivo, vanilin šećrom, šećerom i prstohvatom soli.
2. Dodajte omekšali maslac narezan na male komade i jedno jaje.
3. Zatim dodajet sjemenke anisa, žličicu ruma i maslinovog ulja.
4. Sve miješamo miksorom nastavkom za miješanje dok se sastojci ne povežu.
5. Smjesu prebaciti na dobro pobrašnjenu radnu površinu i umijesiti tijesto.
6. Oblikujte tijesto u kuglu, obložite ga prozirnom folijom i ostavite u frižideru na sat vremena.
7. Tijesto razvaljajte u pravilni oblik na neki 5 mm debljine.
8. Pomoću nazubljenog kotačića izrezujte jednake komade.
9. Svaki komad nabodite malo vilicom.
10. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 10-15 minuta.
11. Kad se keksi ohlade posipajte ih šećerom u prahu.

NAPOMENA
Ovaj recept sam pronašla pod nazivom 'Rustikalni keksi' u Enciklopediji mediteranske kuhinje 13. Kolači, međutim"
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...