petak, 25. srpnja 2008.

Voće i povrće: lipanj 2008

Voće i povrće: lipanj 2008: "2008. lipanj 30
Aromatična piletina iz pekača za pizzu

SASTOJCI
2 batka s karabatkom
3-4 režnja češnjaka
sol
papr
origano
1 dl piva
500 g krumpira








PRIPREMA

1. Češnjak narežite na ploške te ga nagurajte pod kožu batka i karabatka.
2. Batke nasolite i popaprite svježe mljevenim paprom s vanjske strane i ispod kože.
3. Batke pospite i origanom.
4. Ostavite u frižideru par sati da se okusi prožmu.
5. Krumpir ogulite i narežite na ploške te ga prema ukusu posolite i popaprite.
6. Pekač za pizzu malo namžite uljem tek toliko da vam se krumpiri ne ljepe.
7. Ugrijte pekač na 150 stupnjeva te u njega posložite krumpire i piletinu.
8. Pecite na 120 stupnjeva. Piletinu povremeno plagano preljevajte pivom i kad vidite da je uhvatila boju s jedne strane okrenite je. Isto napravite i s krumpirima.
9. Piletina se peće oko 45 minuta.

NAPOMENA

Mi vrlo često pećemo meso u pekaču za pizzu. Meso iz pekača ispadne jako mekano jer se peće u svom vlastitom soku, a nije potrebno ni dodavanje previše masnoće. Iako je pekač kod nas često u upotrebi nikad nismo u njemu ispekli i pizzu. :)"
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...