četvrtak, 28. kolovoza 2008.

Voće i povrće: Krem juha od tikvica

Voće i povrće: Krem juha od tikvica: "2008. kolovoz 23
Krem juha od tikvica
SASTOJCI
400 g tikvica
4 režnja
češnjaka
150 ml slatkog vrhnja
1 povrtna kocka ili
500 - 600 ml povrtnog
temeljca
1 žličica sjeckanog
peršina
1/2 sjeckanog bosiljka
na vrh noža kajenskog papra
1 žličica maslinovog ulja




POSTUPAK

1. Tikvice operite i nasjeckajte na manje komade.
2. Stavite ih u posudu i pelijte ih vodom (ili temeljcem ako ne koristite kocku) tako da prekrije tikvice za dva prsta.
3. Dodajte povrtnu kocku i sve kuhajte dok tikvice potpuno ne omekšaju.
4. Kad su tikvice gotove dodajte im sitno nasjeckani češnjak, peršin i bosiljak te sve popasirajte štapnim mikserom ili u blenderu.
5. Dodajte po ukusu sol, kajenski papar te maslinovo ulje.
6. Dodajte i slatko vrhnje, oko 150 ml slatkog vrhnja (može i više).
7. Juhu kuhajte na laganoj vatri još par minuta dok ne"
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...