Voće i povrće: glavna jela: "Bakalar u bijelom vinu s bademima
SASTOJCI
600 g smrznutog fileta bakalara
100 ml bijelog vina
20 g badema
3 režnja
češnjaka
2-3 listića
kadulje
1 žličica
gustina
limunov sok
sol
papar
kajenski papar
maslinovo ulje
POSTUPAK
1. Bakalar odmrznite, narežite filete po pola te nasolite i popaprite.
2. Češnjak sitno nasjeckajte.
3. Bademe uronite u kipuću vodu na minutu. Izvadite ih iz vode i odstranite im kožicu. Osušite ih i narežite na listiće.
4. Zagrijte 2-3 žlice maslinovog ulja i na tome popržite bademe i češnjak do zlatne boje.
5. Pomoću šupljikave žlice izvadite bademe i češnjak iz ulja te ih ostavite sa strane.
6. Položite bakalar na ulje i pržite s obje strane dok ne promjeni boju.
7. Vino izmiješajte sa žličicom gustina i malo limunovog soka te time podlijevajte bakalar.
8. Vratite bademe i češnjak u posudu s bakalarom.
9. Dodajte i listiće kadulje te vrlo malo kajenskog papra.
10. Posudu u kojoj kuhate povremeno protresite da se svi sastojci prožmu.
11. Kada vino prokuha smanjite vatru i kuhajte još nekih desetak minuta.
12. Kuhani bakalar posipajte sjeckanim peršinom."
KUHINJU- UZIVAJMO ZAJEDNO U SPRAVLJANJU DOMACIH DELICIJA!!!! jer danas sam luda..uvijek sam luda za domacim kolacima!!!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
KOLAC OD PURE
Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...
-
U ovo blagdansko vrijeme kad se blaguje vise.cesce i teza hrana,kao najbolji ljek u narodu se koristi sasma mala kolicina likera od žizule. ...
-
GRDOBINA OMILJENA RIBA ZA PRIPREMU RAZNIH RIBLJIH JELA,OD JUHE DO POHANJA. Danas je to juhica od grdobine i leso grdobina. Spravljan...
-
FRITULE OBICNE DALMATINSKE FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom ...
Nema komentara:
Objavi komentar