ponedjeljak, 15. prosinca 2008.

GULAS OD JUNJECEG BUTA S SENFOM


MOJ PRIJEDLOG ZA HLADNE ZIMSKE DANE

sastojci/za 4 osobe/

  1. 800 grama junjeceg buta
  2. 1/2 kg crvenog luka
  3. 2-3 cesnja cesnjaka
  4. pola vezice persina
  5. zlica vegeta
  6. 2 dcl ulja
  7. 2 zlice gorcice/senfa/
  8. i zlicica koncentrata od rajcice
  9. 1/2 lit vrhlja za kuhanje/2 zlice gustina ili glatkog brasna

PRIPREMA:

  1. usitnit crveni luk,na ulju s malo soli ga vise udusit nego zutit tako da sasvim omeksa
  2. meso oprati i narezati na sasvim sitne kockice
  3. na omeksalu kapulu ,dodati meso
  4. pirjati oko pola sata
  5. zatim dodati soli,vegetu i oko 2 dcl vode/vodu dodavati po potrebi/
  6. kad je skoro sasvim omeksalo meso dodati rajcicu i promijesati
  7. nek kuha jos oko 5 min i u to dodati smjesu kiselog vrhnja,gorcice i gustina
  8. sve lagano kuhati uz mijesanje jos desetak minuta
  9. po zelji dodati jos papra
  10. servirati uz okruglice od starog kruha,puru ili tjesteninu


USLAST VAM OD SRCA ZELI SILVANA
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...