ponedjeljak, 29. prosinca 2008.

JAFFA TORTA-novogodisnja torta


cokolada ,naranca i puno oraha,mljac...tko to ne voli???


ČOKOLADNA NOVOGODISNJA TORTA

JAFFA TORTA---rapsodija okusa narance i cokolade

SASTOJCI za biskvit:


  1. 5 cijelih jaja
  2. 5 velikih zlica secera
  3. naribana narancina korica
  4. sok jedne narance
  5. 20 dkg mljevenih oraha
  6. 1/2 dcl sherry brendy/maraska liker/
  7. malo soli
  8. prasak za pecivo
  9. 2 jusne zlice brasna
  10. 1 DCL ULJA

SASTOJCI za kremu
  1. 250 grama cokolade za kuhanje
  2. 1 lit mlijeka
  3. 2 vanilija secera
  4. 4 jaja
  5. 4 zlice brasna
  6. 200 grama maslaca
  7. korica jedne narance
  8. 100 grama oraha naribanog
  9. 5 jusnih zlica smedjeg secera
SASTOJCI za ukrasavanje

  1. saka polovica oraha
  2. 100 grama zele bombona
  3. krupno naribana cokolada za kuhanje
  4. 2-3 narance za sok kojim natopimo biskvit
PRIPREMA

BISKVIT

BISKVIT IZRADITI KAO STANDARDNI.dAKLE NAJPRIJE UMIJESATI JAJA I SECER,POSTUPNO DODAVATI OSTALE SASTOJKE.Gotovu smijesu staviti u namasceni kalup,peci oko 40 min na 170 stupnjeva.

KREMA,priprema

Zakuhati mlijeko ,dodati cokoladu,kad se cokolada rastopi dodati secer i mirise.
Napose tuci jaja i brasno te ih dodati u zagrijanu smijesu,lagano mijesati i dodati na kraju orahe.
kremu ohladiti i u ohladjenu dodati tuceni maslac.

Ohladjeni biskvit natopiti sokom od narance,puniti kremom,ukrasiti po zelji.

Dobar tek Vam od srca zeli Silvana.
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...