subota, 17. listopada 2009.

Calcone s povrcem...tako finooooo

 Subotnja je vecer,prohladna,pomalo sjetna i tuzna.Jos se ne grije pa smo svi onko sskupljeni u svojim kutovima...djeca su pod jorganom,samo im okice izviruju i gledaju crtice...a ja ,baka,ko baka sam se dosjetila..napravit cu im calcone/da ne bude uvijek pizza/ i kako je pradida donio kestenja,maruna ispec ce mo dio ..a dio ostavit za kolace!

evo jednostavnog recepta za calcone

Tijesto kao za pizzu!!!

nadjev:

  1. 1 dcl maslinovog ulja
  2. 1 mala tikvica 
  3. 1 patlidjan
  4. 35 dkg mozzarele
  5. 0,50 grama naribanog parmezana
  6. 2 dcl pasirane rajcice
  7. 1 zlica kiselog vrhnja
  8. maslina narezanih po zelji
  9. sol 
  10. papar
  11. vegeta
Priprema
  • svo povrce narezite na male kockice,mozzarelu naribajte,sve posolite ,umijesajte vrhnje i pasat rajcice,ako imate vremena mozete na ulju malo poprziti povrce pa ga tek onda dodati al nije obavezno.
  • Tijesto razvaljajte ,izrezite na 4-6 kom,male kruscice ostavite da se dizu pa ih razvaljajte!
  • Pnite smijesom i zarolajte kao kiflice.Tako napravljene stavite na masni papir ada se opet dignu,premazite lagano uljem i stavite peci u zagrijanu pecnicu na najjacu temp.Pecite oko deset-15 min,
  • Posluzite toplo!

Voli Vas Silvana!
Silvana, with Love!
Photobucket

Reblog this post [with Zemanta]
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...