Preskoči na glavni sadržaj

Kuglof-fini i socni

Tako uobicajeni kolac u gotovo svim krajevima zemaljske kugle,
Uistinu mnostvo raznih recepata al j ovdje sa vama zelim podjeliti jedan jednostavni i od moje strane bezbroj puta isprobani recept za KUGLOF!


SASTOJCI:

40 grama glatkog brasan/ili onog za dizana tijesta/
1 svjezi kvasac i jedan suhi kvasac
10 dkg maslaca ili 12 dkg margarina
4 velike zlice secera/moze i smedjeg/
3 zumanjca
naribana korica 1 limuna i jedne nerance
malo soli
1 dcl rakije lozovace ili slicno
1 vanilija secer
malo saka grozdjica
saka nasjeckanih badema
2 dcl mlijeka
za posipanje staub secer
za preljev 200 grama cokolade za kuhanje
1/2 dcl ulja


PRIPREMA:

Suhi kvasac umujesati u brasno
svjezi zamutiti s malomlake vode,zlicicom soli i kad de digne dodati ga u brasno
Zatim dodamo sve nabrojene sastojke
nasjeckani bajam i suvice/obrasnjene umijesamo na kraju/
Dobro izmijesajte da dobijete ujednacenu smijesu.
Kalup za kuglof namastite i obrasnite i tu prelijte dobivenu smijesu!
Ostavite da se dize na toplom.
Pecnicu zagrijte na 200 stupnjeva i dignuti kuglof stavite peci!
Nakon 10 min. smanjite na 180 stupnjeva i pecite daljnih 45 min.
Ispeceni kuglof onako vruc izvadite iz kalupa,okretanjem na podlogu i prelijte toplom glazurom a mozrtte i posuti staub secerom.
Uslast!
Reblog this post [with Zemanta]
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …