četvrtak, 15. listopada 2009.

Kuglof-fini i socni

Tako uobicajeni kolac u gotovo svim krajevima zemaljske kugle,
Uistinu mnostvo raznih recepata al j ovdje sa vama zelim podjeliti jedan jednostavni i od moje strane bezbroj puta isprobani recept za KUGLOF!


SASTOJCI:

40 grama glatkog brasan/ili onog za dizana tijesta/
1 svjezi kvasac i jedan suhi kvasac
10 dkg maslaca ili 12 dkg margarina
4 velike zlice secera/moze i smedjeg/
3 zumanjca
naribana korica 1 limuna i jedne nerance
malo soli
1 dcl rakije lozovace ili slicno
1 vanilija secer
malo saka grozdjica
saka nasjeckanih badema
2 dcl mlijeka
za posipanje staub secer
za preljev 200 grama cokolade za kuhanje
1/2 dcl ulja


PRIPREMA:

Suhi kvasac umujesati u brasno
svjezi zamutiti s malomlake vode,zlicicom soli i kad de digne dodati ga u brasno
Zatim dodamo sve nabrojene sastojke
nasjeckani bajam i suvice/obrasnjene umijesamo na kraju/
Dobro izmijesajte da dobijete ujednacenu smijesu.
Kalup za kuglof namastite i obrasnite i tu prelijte dobivenu smijesu!
Ostavite da se dize na toplom.
Pecnicu zagrijte na 200 stupnjeva i dignuti kuglof stavite peci!
Nakon 10 min. smanjite na 180 stupnjeva i pecite daljnih 45 min.
Ispeceni kuglof onako vruc izvadite iz kalupa,okretanjem na podlogu i prelijte toplom glazurom a mozrtte i posuti staub secerom.
Uslast!
Reblog this post [with Zemanta]
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...