subota, 31. listopada 2009.

MOKRA COKOLADNA TORTA

MOKRA COKOLADNA TORTA

IRENIN RECEPT

MOKRA COKOLADNA TORTA

Biskvit:
2 jaja, 12 zlica secera, 13 zlica mlijeka, 12 zlica brasna, 1 prasak za pecivo, 1 zlica kakaa ili cokolade u prahu
sve dobro izraditi, kalup (25-30 cm promjera) namastiti i pobrasniti ili staviti papir za pecenje, istresti smjesu i peci
kad je biskvit gotov istresti ga i prepoloviti, tako da dobijes 2 kore
zatim ispeci jos jedan isti biskvit.............da se na kraju dobiju 4 kore
kalup oprati i pripremniti za slaganje

Fil:
U 1 litru mlijeka staviti 1 margarin, 12 zlica secera i 20 dkg cokolade za kuhanje, kad sve prokuha, tj.kad se sve istopi, ukuhati 20 dkg mljevenih ljesnjaka ili oraha, skloniti sa vatre i vrucim filom zalijevati koru po koru i slagati u kalup.

prije nego se stavi prva kora i zalije filom, malo fila se stavi na dno kalupa (ta prva kora ce ustvari biti gornja kora kad se torta sutradan okrene), znaci ide: fil, kora, fil,kora,fil, kora, fil, kora i ostatak fila
sve mora onako...plivati malo...ostavi se preko noci da upije i sutradan se okrene na tacnu i ukrasi slagom po zelji
prije nego se okrene, lagano se zagrije kalup da otopi donji dio fila pa da lakse izade iz kalupa
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...