utorak, 27. listopada 2009.

Nar,Sipak...Kolac od sipka

Evo mi smo pobrali nase sipke i sad i kad ih podijelimo po obitelji i prijateljima ostat ce ih jos za jesti do proljeca!
Ja volim slatko od sipka ,pa cu zato najprije s vama podijeliti receprt za napraviti slatko od sipka a naknadno cu napisati recept za vocni kolac od sipka!

Najveci problem kod sipka su kostice koje se nimalo lako ne odstranjuju a i ne omeksaju bas kod iskuhavanja!
Zato se treba drzati starog nacina pripreme!
Najprije ocistite sipak/sto je krvav posao i da nema mog supruga ja ga nikad nebih obavila/
Pazite da se rijesite svih opni jer one pustaju gorcini!
Kad imate ociscenih otprilike 2 kg zrnja onada ih prelijte toplom vodom oko 1 lit .
U vodu dodajte 2 iscijedjena limuna,Nek tako potopljeni odstoje dva dana,procijedite i sad stavite kuhati slatko,omijer je 1:1,znaci na 2 g zrna sipka dodajte 2 kg secera,narezana 2 limuna na kolutice!Ako je potrebno dodajte malo vode i na lagano kuhajte uz povremeno mijesanje!
Napomena..kuha se dok sasvim ne ispari tekucina i smijesa postane ujednacena!
Ovako pripravljeno slatko moze trajati cijelu godinu bez frizidera!


PhotobucketPhotobucket

Bookmark and Share

Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...