Preskoči na glavni sadržaj

President George Bush Cake

Chocolate is always my choice for inspiration.
Today I am proud to have become a country of NATO, and that President of US visit our country, reached U.S. President George Bush!
All day I filed the most of my knowledge and my experience and developed these new recipe for chocolate cake dedicated to President George Bush !
My family is delighted and I hope that it will be like you!

This is a cake for the honor of the U.S. President George Bush who visited Cratia from 4/4/2008 - 4/5/2008

George Bush chocolate cake


INGREDIENTS:
dough:


1st 100 grams butter
2nd 200 grams of black chocolate
3rd 200 grams sugar
4th 8 eggs
5th 200 grams almonds

For the cream:

* 6 eggs/only yellow part/
* 200 grams of sugar
* 200 grams butter
* 100 grams of roasted ground almonds

For the glaze:

1st 100 grams cooking chocolade
2nd 50 grams sugar
3rd 8 tablespoons water
4th 20 grams butter


Preparation:
Cake:

* Fight with eggs and sugar,
* Add warmed chocolate and mix it a little
* Add the butter / room temperature/
* Now slowly add the 1 tablespoon egg/white /, ground almonds
*mix it easy to
* Bake in oven ,on 180 celsius, about 40 min


Cream:

* Stir eggs/yellow/ in chocolate and sugar
* When it becomes thick and smooth then remove from fire
* In lawful slowly add the chilled butter / room temperature /and mix it well
* Stir fried ground almonds

Glaze:

* Break up the chocolate
* Add the sugar, water and butter
* Stir in the fire until it becomes thick and smooth

Canned biscuit slices, brush plum jam in a light layer, add the rest of the dough .
brush jam of plums and pour glaze
Decorate whipped cream and almonds!
Uslast!
PhotobucketPhotobucket

Bookmark and Share

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …