četvrtak, 15. listopada 2009.

slana rolada

 Evo ,zazimilo,bura siba,buuuuuuuu
kad ovako zafriska ja dobijem volju radit dizana tijesta,upalit pecnicu pec i spremat!
adio lito i lagana spizo!
Dobro dosla zimo i lijepa masna ,bogata kalorijama hrano!!!!!

Evo rolade sto je moji unuci vole a bogme i ostatak obitelji!


SASTOJCI
Tijest:
  1. 0,5 kg brasna
  2. 1 svjezi jedan suhi kvasac
  3. sol morska
  4. 1 zlicica secera
  5. 1 dcl ulja
  6. 1 dcl mlijeka
Za nadjev:

  • 20 dkg sunke
  • 4 tvrdo kuhana jaja
  • 0,5 kg svjezeg sira
  • 50 grama parmezana
  • 0,5 lit milerama ili kiselog vrhnja od 20%
  • malo soli,zacina meditranskih/bosiljak,divlji mazuran i sl/
priprema

Zamijesite tijesto kao za mlijecni kruh!
Dignuto tijesto razvaljajte
premazite nadjevom napravljenim od gornjih sastojaka
zamotajte roladu
pustite da se na toplom dobro digne
pecite u dobro zagrijanoj pecnici
pred pecenje namazite roladu s biljnim uljem
peci oko 40 min na 190 stupnjeva
sluziti toplo uz zimsku salatu  ili ukiseljeno povrce
Uz ovo dobo ide casa dalmatinskog crnog vina!
uslast!
Voli Vas Silvana!
Silvana, with Love!
Photobucket

Reblog this post [with Zemanta]
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...