Preskoči na glavni sadržaj

Tuna salata s kaparima

Najteze mi je sve u svemu smislit sto kuhati,sto spremiti za rucak a da je svima po voli i uz to da se sve uklopi u moj dosta skromni budjet!
Za rucak sam kuhala sufigani kupus a prilog su bile pecene kobasice!Nista posebno.
Djeca bas i nevole kupus,moji unuci uope nevole nista zeleno!
Al vole meso,ribu a i tunjevinu iz konzerve rado jedu.
Nisu ludi za tunj salatom ako je u njoj zelenih sastojaka  pa sam se ja odlucila pripravit ovu tunj salatu!

Sastojci:
200 grama tunj fileta
1 cijabata pecivo a mozr i odstajali kruh/1-2 dana star/
100 grama svjezeg mladog sira
250 grama malih svjezih rajcica
zlicica kapara
maslinovog ulja
octa po zelji ili limun sok
malo soli

PRIPREMA
Uzmite zdijelu
najprije poslozite lagano poprzeni kruh/pazite kruh najprije namocite lagano u hladnoj vodi,pa poprzite na ploci ili rostilju i sl.
Kruh prelijte mjesavinom maslinova ulja i soka od limuna /ili octa / i soli
sad operite i ocistite povrce,pome razrezite popola i posolite
mladi sir narezite
grubo narezite kapare i dodajte
u sve umijesajte usitnjene filete tuna
prelijte mjesavinom ulja i limuna/ili octa/
po potrebi jos malo zasolite a mozete i popapriti ako volite.
Listici bosiljka se isto slazu sa ovom salatom al ja je ih nisam dodala jer ih moji unuci ne vole!
Uslast!Dobar tek!
Voli Vas Silvana!
Silvana, with Love!
Photobucket
Reblog this post [with Zemanta]
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …