Preskoči na glavni sadržaj

BRODETTO -recipe from my grandma cookbook

This is BATOVINA PIC

Batovina (Uranoscopus scaber) of fish from the family Uranoscopidae. When we are still called bežmek, čaća, čaće, holti, badić, neblogled, bokainkavo, LEPUR, Uncle, smoker, ... [1]. This is the only fish in this family that lives in the Adriatic Sea, and the whole family is looking like the layout of fish from the family of spiders. His head is large, flat top and thicker than the rest of the body. His mouth turned up. Brown-gray in color, with small, slightly noticeable spots. Living at depths from 5 to 400, although it is mostly found at depths of 50 m, and on sandy and muddy terrain where they live buried so that it sticks only part of the mouth, where there is a special film that lures fish, and so it catches. It grows to 40 cm in length and up to a weight of 1 kg [2]. Spawning at the end of spring, when products sounds (5-10 Hz) and electrical stimuli of several seconds duration. Edible and highly valued fish, known for its durability out of the water, because these conditions can live and 6 hours.


Brodetto FROM BATOVINA-SCORPION FISH

Ingredients / for 6osoba /

Approximately 1-2 kg of fish break / scorpion fish, conger eel, batovine isl /
1 / 2 kg onions
heads chopped garlic
bunch parsley-chop
2 List of laurel
small rosemary
1 cup sweet wine
1 cup.pire tomato
1/2 cup olive oil

PREPARATION:

* Chop onion and fry it in olive oil
* Clean the fish and put into order at frayed onion/ cheese dish take as thick bottom-fish carefully sort and during cooking only shake it not mix it/
* cook the fish about 1o min. and add salt, pepper, rosemary, laurel
* Add tomato juice-pour a little ,cook and shake it
* after 15 min. add a glass of sweet wine and 2 tbs bread crumb
* At the end of laurel and rosemary extract, add chopped parsley and garlic
* Cook it for a little while all thicken
* Leave a little steep

Serving:
It is best to serve with the cooked polenta and the glass of fine wine!

Voli Vas Silvana!
Silvana, with Love!
Photobucket


Bookmark and Share

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …