GIRICE
Najvaznije za reci je da je sad stadjun od girica,zato ih jedite sto cesce i na sve moguce nacine pripremljene.
Danas ,petak,kod mene je uvijek na stolu riba.
Predlazem svima da uvedu girice u svoj obvezatni meni!
Jako su ukusne,zdrave,jeftine!
Vole ih i stariji i dijeca !
Mozete ih kuhati,prziti,peci,raditi brujet...ma sve sto vam padne na pamet!
Danas sam ih frigla,przila jer ih moji unuci tako spremljene najvise vole!
PRIPREMA
Girice ocistite od ljuski,izvadite utrobu,glavu ostavite ili ne/po vasoj zelji/
Ocijedjene ,oprane girice uvaljajte u brasno!
Przite na dobro ugrijanom biljnom ulju u koje ste dodali samo malo maslinovog ulja!
Kad pozlate izvadite ih i zasolite!
Posluzite s salatom,povrcem ili kumpirom.
Voli Vas Silvana!
Silvana, with Love!
KUHINJU- UZIVAJMO ZAJEDNO U SPRAVLJANJU DOMACIH DELICIJA!!!! jer danas sam luda..uvijek sam luda za domacim kolacima!!!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
KOLAC OD PURE
Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...
-
U ovo blagdansko vrijeme kad se blaguje vise.cesce i teza hrana,kao najbolji ljek u narodu se koristi sasma mala kolicina likera od žizule. ...
-
GRDOBINA OMILJENA RIBA ZA PRIPREMU RAZNIH RIBLJIH JELA,OD JUHE DO POHANJA. Danas je to juhica od grdobine i leso grdobina. Spravljan...
-
FRITULE OBICNE DALMATINSKE FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom ...
Nema komentara:
Objavi komentar