nedjelja, 1. studenoga 2009.

Krempite-domace,tradicionalne


Evo napokon i recepta!

Kad kazem krempite tradicionalne onda mislim na one napravljene s domacom kremom!

Nekoliko malih savijeta!

Mlade domacice se cesto zale na ovu kremu!

Vole reci da se previse osjeca brasno .

Uz mali trik to ce te izbijeci!

Dakle uz lisnato tijesto samo trebate napraviti kremu!

Zapamtite krema sa pudingom nije krema za krempite!

Sastojci:

* 2 litre mlijeka
* 10 jaja
* 20 velikih zlica secera
* 2 vanilija stapica
* 10 kapi esencije vanilije
* 2 vanilij secera
* 10 velikih zlica brasna
* 1 prasak za pecivo
* malo soli
* naribane kore od narance i limuna/ako volite/
* 100 grama maslaca

Priprema:

* Uposudu uliti mlijeko
* dodati vanilijin stapic i vanilija esenciju i vanilij secer
* dodati maslac
* mlijeko mora uskuhati
* jaja s secerom dobro umutiti/
* u smijesu dodati brasno i po potrebi malo mlijeka
* smijesa mora biti glatka i dobro miksana
* U uzavrelo mlijeko dodati smijesu s jajima
* svo vrijeme mijesati
* kad se dobro stisne maknuti s vatre

Sad na pecene kore odmah staviti vrelu kremu

Prekriti drugom korom od lisnatogtijesta

posuti staub secerom

i to je to

Lako,brzo,zdravo i jednostavno!

Uslast!!!PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Bookmark and Share

Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...