ponedjeljak, 23. studenoga 2009.

SRDELE-Pohani filete



SRDELE-PANIRANI FILETI

Srdela je od davnine hranila puk.
Nasi ribari i njihove obitelji zahvaljuju  zivot srdeli
Istraživanja su dokazala velike hranjive vrijednosti ove ribe "NAŠE hrane spasa¨

Ovo je stari splitski recept iz kuharice moje bake/Foscarini recept/
  Panirani fileti srdele

Potrebno je za 4 osobe
24 srdele /srebrene,srednje velicine/
Ocistimo sredele,odstranimo glave i kost
Filete posoliti

Umak za breading:

3 velika jaja
6 žlica brasna
1 salica mlijeka
malo soli
začinskog bilja po zelji/bosiljak,mazuran/

pola litre biljnog ulja za przenje

Priprema:

Filete srdela umakati u umak od jaja
stavljati u ugrijano ulje i peci  uz okretanje

Servirati tople ili hladne uz Tartar umak ili razne salate od sviježeg povrca!

Caša crnog vina se preporuca!Voli Vas Silvana!
Silvana, with Love!
Photobucket


Bookmark and Share

Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...