srijeda, 16. prosinca 2009.

BOZICNE PRIPREME-tjestenina svih oblika/recept/

Pasta recipe/be ready for holidays prepare it now!!!/

RULE:

for 200 gram flour use 1 big egg!
Water only if its necessary!
If you like can add 1tbs of virgin olive oil!

zapocmimo,ja sam stavila 4 jaja i 800 grama brasna
malo posolim jaja i zamijesam ih lagano s brasnom,dalje mijesimo rukom
dobijemo kuglu i ostavimo je da odstoji sat vremene ,pokrivena!
evo tijesto pokriveno i mi idemo pripremiti nadjev

spinat skuhan u slanoj vodi,usitniti i dodati posoljenom mladom siru
nadijev je spreman
tijesto razvaljamo,mozemo i strojem za pastu,manistru
slazemo nadjev
prekrijemo tijestom i radimo letece tanjure

spojimo ih pritiskom viljuske
a zatim od ostatka tijesta mozemo napraviti i druge oblike po zelji!


gotovo,imamo manistre svih oblika
ovo su leteci tanjuri s sirom i spinatom
Najbolje je za blagdane posluzivati domacu manistru,tjesteninu.
Zato se vec sad pripremimo,zamijesimo raznu tjesteninu i spremimo je na suho mjesto ili hladnjak,pogotovu onu punjenu sirom i povrcem moramo spremiti u hladnjak.

RECEPT ZA MANISTRU-TJESTENINU

mjera: 200 grama brasna=2 jaja
malo vode samo po potrebi,
Tijeszo mora biti tvrdo!!!



Voli Vas Silvana!
Silvana, with Love!
Photobucket


Bookmark and Share

Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...