četvrtak, 13. svibnja 2010.

Piletina sa acetom

Piletina s acetom

recept ane ugarkovic


Recept sadrži 740 kcal po osobi!

* 2 mala pileta (rostera), razrezani na četvrtine
* sol i svježe mljeveni papar
* 6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
* 250 ml suhog bijelog vina
* 250 ml kvalitetnog aceta balsamica
* 2 žlice kapara, ispranih i ocijeđenih
* ½ šalice kalamata maslina, odkoštenih
* 100 g kuhane šunke, narezane na male kockice
* 6 fileta slanih inćuna
* 2 žlice koncentrata od rajčica
* 500 ml pileće juhe
* svježi peršin, nasjeckan

Dobro začinite sa soli i paprom. U velikoj rajngli sa debelim dnom zagrijte maslinovo ulje i zapecite komade piletine sa svih strana. Dodajte vino i aceto balsamico te kuhajte dok većina tekućine ne ispari, okrečući meso da se obloži.
Dodajte kapare, masline, šunku, inćune i koncentrat od rajčica. Kuhajte miješajući 10-ak minuta. Dodajte juhu, smanjite vatru i kuhajte dok piletina nije kuhana, oko 20 minuta.
Posipajte sa peršinom i poslužite sa pireom od krumpira i peršina.

Recept ane ugarkovic

Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...