Ovaj sam recept pazljivo gledala i osobno mislim da je cisti promasaj.
Inace cijela kuhinja Ane je polupokradenih recepata slavnih kuhara a pola cudnih samo njoj znanih kombinacija
probajte napraviti ovu tortu pa cete znati o cemu pricam.
Recept je namijenjen za 8 osoba, a sadrži 586 kcal po osobi!
* 2 srednje velika poriluka
* 2 maslaca
* svježe mljeveni papar
* 3/4 kg svježeg špinata, opranog i bez peteljki
* ljute mljevene papričice po ukusu (cayenne)
* naribani muškatni oraščić
* 500 ml mlijeka
* 6 jaja
* svježe naribani parmezan
Odstranite zelene dijelove poriluka, a ostatak dobro operite i sitno nasjeckajte.
Rastopite maslac na tavi i pirjajte poriluk sa malo soli i papra povremeno miješajući, dok ne omekša. Dok se poriluk pirja, nasjeckajte špinat na trake.
Kad poriluk omekša, dodajte malo po malo špinata, kako dio po dio špinata vene. Dodajte još malo soli i papra, a na kraju naribjate oraščić te dodajte papričicu po ukusu.
Kad je sav špinat uvenut, prebacite u veću posudu i ostavite da se malo ohladi.
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Premažite vatrostalnu posudu maslacem. Ispasirajte špinat sa mlijekom i jajima, dok ne dobijete glatku smjesu.
Ulijte smjesu u vatrostalnu posudu i posipajte sa naribanim parmezanom. Pecite oko 45 minuta, dok se smjesa ne stisne.
Malo ohladite i poslužite sa salatom.
Recept ane ugarkovic
KUHINJU- UZIVAJMO ZAJEDNO U SPRAVLJANJU DOMACIH DELICIJA!!!! jer danas sam luda..uvijek sam luda za domacim kolacima!!!!
četvrtak, 13. svibnja 2010.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
KOLAC OD PURE
Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...
-
U ovo blagdansko vrijeme kad se blaguje vise.cesce i teza hrana,kao najbolji ljek u narodu se koristi sasma mala kolicina likera od žizule. ...
-
GRDOBINA OMILJENA RIBA ZA PRIPREMU RAZNIH RIBLJIH JELA,OD JUHE DO POHANJA. Danas je to juhica od grdobine i leso grdobina. Spravljan...
-
FRITULE OBICNE DALMATINSKE FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom ...
Nema komentara:
Objavi komentar