četvrtak, 13. svibnja 2010.

Torta od spinata

Ovaj sam recept pazljivo gledala i osobno mislim da je cisti promasaj.
Inace cijela kuhinja Ane je polupokradenih recepata slavnih kuhara a pola cudnih samo njoj znanih kombinacija

probajte napraviti ovu tortu pa cete znati o cemu pricam.

Recept je namijenjen za 8 osoba, a sadrži 586 kcal po osobi!

* 2 srednje velika poriluka
* 2 maslaca
* svježe mljeveni papar
* 3/4 kg svježeg špinata, opranog i bez peteljki
* ljute mljevene papričice po ukusu (cayenne)
* naribani muškatni oraščić
* 500 ml mlijeka
* 6 jaja
* svježe naribani parmezan

Odstranite zelene dijelove poriluka, a ostatak dobro operite i sitno nasjeckajte.
Rastopite maslac na tavi i pirjajte poriluk sa malo soli i papra povremeno miješajući, dok ne omekša. Dok se poriluk pirja, nasjeckajte špinat na trake.
Kad poriluk omekša, dodajte malo po malo špinata, kako dio po dio špinata vene. Dodajte još malo soli i papra, a na kraju naribjate oraščić te dodajte papričicu po ukusu.
Kad je sav špinat uvenut, prebacite u veću posudu i ostavite da se malo ohladi.
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Premažite vatrostalnu posudu maslacem. Ispasirajte špinat sa mlijekom i jajima, dok ne dobijete glatku smjesu.
Ulijte smjesu u vatrostalnu posudu i posipajte sa naribanim parmezanom. Pecite oko 45 minuta, dok se smjesa ne stisne.
Malo ohladite i poslužite sa salatom.

Recept ane ugarkovic

Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...