Preskoči na glavni sadržaj

KREM TORTA -od sira ,maka i vanilija kreme

ovo je ispeceni prvi nadijev,kad se ohladi staviti vanilija kremubiskvit je od keksa ,maslaca ,ulja i mljevenog maka
 Svima preporucam ovu tortu,predobra je kremasta ,lagana,predobra a tako se lako i brzo napravi.

Sigurna sam da bi je moja kcerka puno bolje prezentirala i sa super slikom dokumentirala/zato se nadam da ce je i ona napraviti pa pokazati na svom prelijepom blogu!!!/
Nazalost dragi moji prijatelji meni slikanje,fotografiranje pa ni ukrasavanje kolaca i torti bas ne ide od ruke!
Ali evo recepta a ostalo prepustam vasoj masti!
Moram reci da sam se prisjetila ovog recepta za tortu tek kad sam jela pred neki mjesec tortu os sira sto ju je moja kcerka predobro napravila.
Ovo je stari recept,nesto tezi jer ima u sastavu i kremu od zumanjaca ,maslac ai vrhnja!

KREM TORTA OD SIRA

Sastojci:

  • biskvit
  • 20 dkg keksa od maslaca/stuci ili samliti/
  • dodati 10 dkg rastopljenog masla
  • 1 dcl ulja
  • 1 salicu mljevenog maka
  • sastojke sljubiti i napraviti podlogu za tortu
Nadjev od sira

  • 500 grama svijezeg sira
  • 1 vrhnje
  • 3 jaja
  • sok od jednog limuna
  • korica naribana od 1 limuna
  • 1 prasak za pecivo
  • 1 vanilij secer
  • 12 zlica secera
smijesu napraviti od dobro tucenog bjelanca u kojeg dodamo zumanjce koje smo pomijasali sa secerom,vanilija secerom ,limunovim sokom i limunovom koricom
Na kraju u smijesu dodati sir i vrhnje,
Lagano promijasati,preliti u kalup na vec pripremljenu podlogu te staviti peci na oko 180 stupnjeva jedno 30 min.

Ohladiti i dodati vanilija kremu.

VANILIJA KREMA
  • U pola litre mlijeka ukuhati smijesu koju smo napravili od 3 cijela jaja i 6 zlica secera i 2 zlice gustina,malo limunove korice i venilija secera.
  • Ohladjenoj smijesi dodati tuceno slatko vrhnje/2dcl/ i 125 grama omeksalog maslaca.
  • Ovom kremom prekriti tortu,po zelji ukrasiti i staviti hladiti preko noci.
Probajte,sigurna sam da ce te je voljeti!!!











Voli Vas Silvana! Silvana, with Love! Photobucket
Bookmark and Share
Bookmark and Share
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …