nedjelja, 3. listopada 2010.

KNEDLE S SLJIVAMA-TIJESTO OD KUMPIRA -TIJESTO OD BRASNA

Iako sam vec jednom pisala o knedlama,danas cu opet na poticaj prijateljice sa fecabook.
Zelim naglasiti da postoje dva osnovna tijesta za knedle
1.tijesto s kumpirima-to je ono kao za njoke
2.tijesto od brasna bez kumpira

Za pripremu knedla ja najvise volim bosanske sljive,one su zakon,ocistim ih od kostica,prepolovim,moze i cetvrtine,malo pospem secerom i ostavim da odstoje dok ja pripremim tijesto.

priprema tijesto s kumpirima

Skuhajte 1 kg kumpira/po moucnosti onih koji se mrve skuhani/,
kad su skuhani ocistite ih od kore i protisnite pomocu "strukapatate" to vam je ona sprava za protiskivanje kumpira.dodajte malo brasna,posolite,2 jaja stavite na vrh,posolite jaja,dodajte 125 grama /1 jusnu zlicu maslaca/i mijesite sve dok je vruce,dodajite brasna koliko popije.
rukom uzmite komad tijesta,poravnajte dlanovima,u sredinu dodajte pripremljene sljive,zarolajte u lopticu i tako dok ne potrosite svo tijesto.
Gotove knedle sad treba skuhati u uzavreloj slanoj vodi.
Gotove su kad isplivaju na povrsinu.
Skuhane knedle stavljajte i provaljajte u pripremljene za pecene krusne mrvice/mrvice pripremite tako da ugrijete 2 zlice ulja,1 zlicu maslaca i jedno 6 zlica krusnih mrvica polako na masnoci poprzite/.
Na poprezene mrvice slazite knedle,nek bude mrvica sa svih strana,sad ih po zelji zasecerite i pospite s malo cimeta u prahu!!

Priprema tijesta od brasna:

U posudu stavite 2 dcl vode,malo soli,1dcl ulja,Nek voda zakuha.Maknite s vatre i dodajite brasna koliko upije/mora biti prilicno tvrdo,nek se malo ohladi pa dodajte dva jaja ,malo maslaca i mijesite dodajuci jos malo brasna.
S ovako pripremljenim tijestom postupajte isto kako sam gore opisala.


SocialTwist Tell-a-Friend Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...