BOŽICNE SKALINE-przena delicija dalmacije i sire
SASTOJCI (za 6 osoba):
- 2 jaja
- 6 žumanjka
- 1 žlica šećera
- 1 šalica anisa
- 1 zlica jusna likera s okusom limuna
- koliko upije mekog brasna
- meda
- 1 prstohvat soli
- 1 / 2 žlica maslinovog ulja
- ulje za prženje
PRIPREMA:
Umijesajte u posudi jaja, žumanjke i šećer .
Umiješajte pola žlica maslinovog ulja, liker, prstohvat soli i brašna potrebno da umijesite meko tijesto srednje gustoće.
Stavite smjesu na radnu površinu i mijesite dugo u obliku cilindra promjera od 1 cm.
Ako ste spretni napravite od tijesta krug ,stavite ga na dugi tanki cilindar,stapic,i oko stapica nastavite nizati tijesto tako da sve lici na stepenice.
Prziti u dubokom ulju dok ne dobije zlatnozutu boju.
Ispeceno preliti medom,cokoladom ili staub secerom
KUHINJU- UZIVAJMO ZAJEDNO U SPRAVLJANJU DOMACIH DELICIJA!!!! jer danas sam luda..uvijek sam luda za domacim kolacima!!!!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
KOLAC OD PURE
Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...
-
U ovo blagdansko vrijeme kad se blaguje vise.cesce i teza hrana,kao najbolji ljek u narodu se koristi sasma mala kolicina likera od žizule. ...
-
GRDOBINA OMILJENA RIBA ZA PRIPREMU RAZNIH RIBLJIH JELA,OD JUHE DO POHANJA. Danas je to juhica od grdobine i leso grdobina. Spravljan...
-
FRITULE OBICNE DALMATINSKE FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom ...
1 komentar:
Kod nas se zovu mafiši i sjajni su. Tako jednostavan i izdašan recept.
Objavi komentar