ponedjeljak, 29. studenoga 2010.

COKOLADNA ROLADA

Evo prijedloga dalmatincima sto napravit kad ih tuce luna od stalnih promina vrimena i vitra,kad ono zareda jugo,lebicada,tramontana,bura,levanat...kisa ...pa sve opet iznova...KAZU DA DALMATINCI NAJVISE KONZUMIRAJU MALE ZELENE ILI ZUTE IL SLICNE TABLETICE ZBOG PORADI STALNIH IZMIJENA VJETROVA....

Zato kad osijetimo da nas nesto oce bacit u "depru" a mi hitro u kuhinju i napravimo ovo cokoladnu roladu...sam postupak izrade ce nas opustiti a konzumacija iste ce nas smiriti i usreciti!!!

SASTOJCI:
  • 5 cijelih velikih jaja
  • 5 jusnih zlica secera
  • malo soli
  • 5 jusnih zlica brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 1 vanilij secer
  • 1 zlica kakao praha
  • 2 jusne zlice mlake vode 
  • naribane korice narance
za kremu:

  • 2 vanilij pudinga
  • mlijeko 
  • secer po uputi + 2 jusne zlice
  • 1 cijeli maslac
  • 3 jusne zlice secera u prahu
  • par kapi extrakta od narance/2-3 kapi/



PRIPREMA:

Najprije odijelite bjelanca od zumanjaca,dobro tuci bjelanjce,dodati postepeno secer,mlaku vodu,sol i vanilij secer.
Kad je pjena jako cvrsta i ne klizi po posudi dodavati brasno u koje smo izmijesali prasak za pecivo i naribanu koricu narance..raditi ko kod svakog tijesta za rolat,lagano umijesati,najbolje drvenom zlicom brasno i tucena zumanjca,lagano mijesamo da bjelanjak ne izgubi na cvrstoci.

PRIPREMA:

Skrovadu,tepsiju,prekriti masnim papirom,premazati uljem i uliti smijesu za roladu.
Peci u ugrijanoj pecnici oko 20 min. na 180 stupnjeva.
Pecenu odmah prebaciti na vec pripremljeni masni papir,odljepiti papir na kojem se pekla,i sad dok je vruce tijesto zarolati!Nek se zarolano hladi!!

U medjuvremenu napraviti kremu od vanilij pudinga,u ohladjeni puding umijesati maslac koji smo prethodno umijesali s staub secerom,nek je maslo dobro razradjeno,po zelji dodati par kapi narancinog extrakta.

Sad razmotati roladu,napuniti je kremom i ponovno zamotati!
Ohladiti i posluziti.








SocialTwist Tell-a-Friend Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...