utorak, 30. studenoga 2010.

Polpete u tocu


Kad kazem u Zagrebu polpete malo me blijedo gledaju a to jedu svako malo samo zovu fasiranci ili fasirani snicli..al eto jelo je jako slicno polpetama iako nije sasvim isto
Sto reci,lijepo ,ukusno ,tradicionalno jelo..kod nas u splitu se radi od junjetine mljevene,u zagrebu sam naucila da moze i od svinjetine.

Za prosjecnu hrvatsku obitelj od 4 clana dovoljno je pola kilograma mljevenog mesa,z stare zemlje,malo mlijeka,persin,sol,malo usitnjene pancete i zacini po zelji/papar,paprika,vegeta/



 PRIPREMA:
Usitnite zemlje,prelijte ih mlakim mlijekom ,malo posolite,dodajte usitnjenog persina,malo vegete,malcice papra,nasjeckanu pancetu,promijesajte..dodajte mljeveno meso,dobro izmijesajte,oblikujte polpete,uvaljajte il lagano u brasno i popecite na vrelom ulju s obje strane.
Kad su gotove zalijte ih pripravljenim pasiranim rajcicama,oko pola litre pasata.Mozete dodati jos zacinskog bilja ili ako volite pikantno papriku ili sl.
Prokuhajte dok se ne stvori lijep gust toc,probajte dal treba jos zacinit,poklopite i nek samo malo odstoji.
Kao prilog lijepo ide kumpir u gotovo svim varijantama kuhanja.



Voli Vas Silvana! Silvana, with Love! Photobucket
Bookmark and Share
Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...