nedjelja, 21. studenoga 2010.

RIZOT MORSKI PLODOVI

Rizot od kozica s sarenim grahom

SASTOJCI:

200 grama ociscenih repova kozica
1 veca glacica crvenog luka
200 grama prethodno skuhanog sarenog graha
mediteranskih zacina,mjesavina
nasjeckanog luka i persina
1 dcl maslinovog ulja
malo soli
malo naribanog muskatnog orascica
zlicica pasata od rajcice
1 zlica proseka
2-3 cijele crne masline
1 salica rize okruglog zrna/ili casa od 2 dcl/


PRIPREMA

U posudu uliti maslinovo ulje,dodati sitno nasjeckani luk/moze i naribani/.
Sve nek lagano se przi al nikako nesmije zazutit,malo posolite kad luk omeksa.
Dodajte ociscene repove kozica i lagano nastavite pirjati.Dolijte malo vode ili jos bolje riblje juhe.Kad prokuha zacinite s malo mediteranskog zacina,prosek i muskatni orascic.Malo prokuhajte,promijesajte ,dodajte kuhani sareni grah,masline i nastavite kuhati na laganoj vatri.

Ako je pregusto dodajte jos vode ili riblje juhe,zasolite i popaprite po zelji.
Malo pasata za boju,i prije nego stavite samu rizu dodajte saku nasjeckanog luka i persina.
Kad su repovi mekani vrijeme je za dodat rizu,1 salica rize + 2 salice vode ili juhe,posolite pri kraju,.
Nek riza bude al dente,smijesa pomalo jusna jer se kasnije zgusne,sad dodajte jos persina i luka,malo muskatnog orascica,zlicicu masla i sve pospite naribanim sirom.
Poklopite.
Posluzite za jedno 5 min.
Uslast!!


Voli Vas Silvana! Silvana, with Love! Photobucket
Bookmark and Share
Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...