Preskoči na glavni sadržaj

RIZOT MORSKI PLODOVI

Rizot od kozica s sarenim grahom

SASTOJCI:

200 grama ociscenih repova kozica
1 veca glacica crvenog luka
200 grama prethodno skuhanog sarenog graha
mediteranskih zacina,mjesavina
nasjeckanog luka i persina
1 dcl maslinovog ulja
malo soli
malo naribanog muskatnog orascica
zlicica pasata od rajcice
1 zlica proseka
2-3 cijele crne masline
1 salica rize okruglog zrna/ili casa od 2 dcl/


PRIPREMA

U posudu uliti maslinovo ulje,dodati sitno nasjeckani luk/moze i naribani/.
Sve nek lagano se przi al nikako nesmije zazutit,malo posolite kad luk omeksa.
Dodajte ociscene repove kozica i lagano nastavite pirjati.Dolijte malo vode ili jos bolje riblje juhe.Kad prokuha zacinite s malo mediteranskog zacina,prosek i muskatni orascic.Malo prokuhajte,promijesajte ,dodajte kuhani sareni grah,masline i nastavite kuhati na laganoj vatri.

Ako je pregusto dodajte jos vode ili riblje juhe,zasolite i popaprite po zelji.
Malo pasata za boju,i prije nego stavite samu rizu dodajte saku nasjeckanog luka i persina.
Kad su repovi mekani vrijeme je za dodat rizu,1 salica rize + 2 salice vode ili juhe,posolite pri kraju,.
Nek riza bude al dente,smijesa pomalo jusna jer se kasnije zgusne,sad dodajte jos persina i luka,malo muskatnog orascica,zlicicu masla i sve pospite naribanim sirom.
Poklopite.
Posluzite za jedno 5 min.
Uslast!!


Voli Vas Silvana! Silvana, with Love! Photobucket
Bookmark and Share
Bookmark and Share
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …