Preskoči na glavni sadržaj

Schwarzwald torta > SavjetLink.com > Recepti

Schwarzwald torta > SavjetLink.com > Recepti:

Evo nasla sam ovaj recept ko najbolje ocijenjen od citatelja pa cu ga i ja rado probati a i dijelim ga sa svima vama


"Za pripremu Shcwarzwald torte potrebni su sljedeći sastojci:

Za tijesto:

* 125 g pšeničnog brašna,
* 10 g kakao praha,
* malo praška za pecivo,
* 50 g sećera,
* 1 vrećica vanilin sećera,
* prstohvat soli,
* 100 g maslaca ili margarma.

Za biskvit:

* 4 jaja,
* 2 žlice vrele vode,
* 100 g šećera,
* 1 vrećica vanilin sećera,
* 75 g pšeničnog brašna,
* 30 g Gustina,
* 10 g kakao praha,
* malo mljevenog cimeta,
* 1/2 žličice praška za pecivo.

Za nadjev:

* 750 g očišćenih višanja,
* 75 g šećera,
* 30 g Gustina,
* 3 žlice višnjevače,
* 0,75 l slatkog vrhnja ili 4 vrećice šlag pjene,
* 50 g šećera u prahu,
* 1 vrećica vanilin sećera,
* 3 vrećice Dr. Oetker Kremfix-a.

Za ukrašavanje:

* 30 g grubo ribane čokolade.

Postupak pripreme Shcwarzwald torte

Tijesto

Pomiješajte brašno s kakao prahom i praškom za pecivo te prosijte u posudu za miješenje. Dodajte šećer, vanilin šećer, sol i maslac.
Sastojke mutite mikserom prvo najmanjom a zatim najvećom brzinom, na kraju izlijte sadržaj na radnu površinu.
Ako se lijepi, ostavite ga da odstoji malo na hladnom. Tijesto razvijte valjkom za tijesto (oklagijom) i položite ga na dno podmazanog kalupa.
Izbodite ga više puta vilicom i stavite da se peče.
Zagrijati pećnicu i peći 15 minuta na 200 - 220'C.
Nakon što se tijesto ispeklo, uklonite obruč s kalupa, ostavite kolač da se ohladi i položite na tanjur.

Biskvit

Pjenasto izmutite jaja s vrelom vodom muteći oko jedne minute. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom, postepeno dodajte u smjesu od jaja i mutite još
2 minute. Pomiješajte brašno s Gustinom, kakao prahom, cimetom i praškom za pecivo. Prosijte pola ove količine na smjesu od jaja, mutite mikserom najmanjom brzinom,
potom dodajte ostatak mješavine brašna. Izlijte u podmazan i brašnom posuti kalup.
Zagrejati pećnicu i pećl 25 - 30 minuta na 170 - 200'C.
Kada je biskvit pečen, uklonite obruč kalupa i ostavite ga da se ohladi.

Nadjev

Pomiješajte očišćene višnje sa 75 g šećera i ostavite ih malo da odstoje, kako bi pustile sok. Stavite ih na vatru da kratko praključaju,
stavite ih da se ocijede i ohlade, i odmjerite 250 ml (1/4 l) soka (eventualno dopuniti vodom).
Pomiešajte Gustin s 4 žlice tog soka, ostatak soka stavite da se kuha. Kad proključa, skinite sok s vatre i dodajte stalno miješajući umućeni Gustin.
Vratite na kratko na vatru da zavri, dodajte višnje i ostavite da se smjesa ohladi. Dodajte 25 g šećera i višnjevaču. Umutite slatko vrhnje ili šlag sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i Kremfix-om.

Torta

Na tijesto prvo nanesite polovicu smjese od višanja, pa preko toga premažite 1/3 šlaga.
Biskvit presijecite vodoravno, tako da dobijete 2 kore. Jednu koru stavite preko šlaga, lagano pritisnite i nanesite ostatak smjese od višanja.
Premažite polovicom preostalog šlaga i pokrijte drugom korom. Nanesite preostali šlag, polazeći od rubova, u obliku kupole.
Posipajte tortu odozgo i sa strane grubo ribanom čokoladom.

Gotovu Shcwarzwald tortu možete ostaviti u zamrzivač da se malo stegne, narezati na kriške i servirati.

- Sent using Google Toolbar"
Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

FRITULE OBICNE DALMATINSKE

FRITULE OBICNE DALMATINSKE





FRITULE-tradicionalno dalmatinsko jednostavno slatko.Fritule su odraz zivota i tradicije kraja u kom su nastale,surove prirode gdje kamen poljem vlada.Sirotinjski kolac,malo brasna,malo suvica,pinku rakije i puno ljubavi u nasih majki i baka sto smislise ovaj tako jednostavan a tako dobar i jedinstven przeni kolac.
Danas cu onaj najjednostavniji i najstariji recept bez kuhanih kumpira,ribanih jabuka ili jogurta,jer nase bake nisu imale ni jogurt,ni jabuku a ni kumpir...

SASTOJCI:


750 grama brasna-glatkogmalo soli5 zlica secera-ja stavim staubvanilija secer2 zlice suhog kvasca ili kocku svjezega koju napravite po uputi2 sake suvica/grozđica/1 dc travarice rakije2 zlice ulja mlake vode1,5 litru ulja za przenje PRIPREMA:

Prvo stavite brasno i to ne sve,oko 2/3,posolite,dodate secer promjesateu smijesu sad suvice i dobro ih sa brasnom izmjesatesad ide ili suhi kvasac ili napravljeni svjezi u kojeg dodamo rakiju i malo uljaako radimo sa suhim kvascem,stavimo ga u b…

Ljesnjak torta-cudo od jednog jaja

LJESNJAK TORTA

SASTOJCI:


Biskvit:

1 veliko jaje2 kapi extrakta od ljesnjaka2 velike jusne zlice seceravanilij secermalo praska za pecivo3 velike jusne zlice mljevenih przenih ljesnjaka1 velika jusna zlica brasnamalo soli Krema:
 1 litra mlijeka 6 velikih jusnih zlica brasna
8 velikih jusnih zlica secera sjemenke vanilije
 2-3 kapi extrakta ljesnjaka
 300 grama mljevenih przenih ljesnjaka
100 grama tamne cokolade ili cokolade za kuhanje
 250 grama masla ili margarina za kreme
 250 grama mljevenog secera-staub

SIRUP za biskvit

2 dcl vode
1 limun sok i kora
6 zlica secera

PRIPREMA:

Biskvit:
tuci cijelo jaje sa malo soli i secerom dok nedobijemo gustu kremu,dodato ostale sastojke a u brasno umijesati malo praska za pecivo.
Lagano sve promijesati i staviti peci na oko 180 stupnjeva u kalupu za tortu,oko 15 min!
Ohladiti i sve ostaviti u kalupu za torte il pak sacekamo da se dobro ohladi i razrezemo.moze obje opcije.

Krema:

Prvo kuhamo temeljnu bijelu kremu,sa mlijekom koje uskuhamo s sj…

rolat s cajnim koluticima

ROLAT SA CAJNIM KOLUTICIMA


 ---------------------------------------------- SASTOJCI: oko 25-30 kom. cajnih kolutica 2 dcl slatkog soka od narance/iscjedjena naranca zasecerena /ili juice 1 litra mlijeka 6 jusnih zlica gustina 10 jusnih zlica secera vanilija secer izribana korica narance 250 grama masla ili margarina za kolace malo soli 2 dcl vrhnja ta slag 100 grama cokolade za kuhanje malo sjeckanih badema.ljesnjaka ili oraha
 PRIPREMA:
 KREMA: -------------------------- ukuhati bijelu vanilij kremu od mlijeka,gustina.secera,vanilija secera i korice narance. znaci staviti mlijeko da uskuha,od litre oduzeti oko 2 dcl i u hladno mlijeko umijesati secer,gustin,vanilija secer i koricu narance. dobro smijesu gustina izmijesati a kd mlijeko uzavre,maknit s vatre iz uz stalno mijesanje dodati smijesu od gustina.Na laganoj vatri mjesati dok nedobijemo kremu koja se odvaja od posude. Kremu ohladiti U ohladjenu kremu dodati …