nedjelja, 28. studenoga 2010.

Schwarzwald torta > SavjetLink.com > Recepti

Schwarzwald torta > SavjetLink.com > Recepti:

Evo nasla sam ovaj recept ko najbolje ocijenjen od citatelja pa cu ga i ja rado probati a i dijelim ga sa svima vama


"Za pripremu Shcwarzwald torte potrebni su sljedeći sastojci:

Za tijesto:

* 125 g pšeničnog brašna,
* 10 g kakao praha,
* malo praška za pecivo,
* 50 g sećera,
* 1 vrećica vanilin sećera,
* prstohvat soli,
* 100 g maslaca ili margarma.

Za biskvit:

* 4 jaja,
* 2 žlice vrele vode,
* 100 g šećera,
* 1 vrećica vanilin sećera,
* 75 g pšeničnog brašna,
* 30 g Gustina,
* 10 g kakao praha,
* malo mljevenog cimeta,
* 1/2 žličice praška za pecivo.

Za nadjev:

* 750 g očišćenih višanja,
* 75 g šećera,
* 30 g Gustina,
* 3 žlice višnjevače,
* 0,75 l slatkog vrhnja ili 4 vrećice šlag pjene,
* 50 g šećera u prahu,
* 1 vrećica vanilin sećera,
* 3 vrećice Dr. Oetker Kremfix-a.

Za ukrašavanje:

* 30 g grubo ribane čokolade.

Postupak pripreme Shcwarzwald torte

Tijesto

Pomiješajte brašno s kakao prahom i praškom za pecivo te prosijte u posudu za miješenje. Dodajte šećer, vanilin šećer, sol i maslac.
Sastojke mutite mikserom prvo najmanjom a zatim najvećom brzinom, na kraju izlijte sadržaj na radnu površinu.
Ako se lijepi, ostavite ga da odstoji malo na hladnom. Tijesto razvijte valjkom za tijesto (oklagijom) i položite ga na dno podmazanog kalupa.
Izbodite ga više puta vilicom i stavite da se peče.
Zagrijati pećnicu i peći 15 minuta na 200 - 220'C.
Nakon što se tijesto ispeklo, uklonite obruč s kalupa, ostavite kolač da se ohladi i položite na tanjur.

Biskvit

Pjenasto izmutite jaja s vrelom vodom muteći oko jedne minute. Pomiješajte šećer s vanilin šećerom, postepeno dodajte u smjesu od jaja i mutite još
2 minute. Pomiješajte brašno s Gustinom, kakao prahom, cimetom i praškom za pecivo. Prosijte pola ove količine na smjesu od jaja, mutite mikserom najmanjom brzinom,
potom dodajte ostatak mješavine brašna. Izlijte u podmazan i brašnom posuti kalup.
Zagrejati pećnicu i pećl 25 - 30 minuta na 170 - 200'C.
Kada je biskvit pečen, uklonite obruč kalupa i ostavite ga da se ohladi.

Nadjev

Pomiješajte očišćene višnje sa 75 g šećera i ostavite ih malo da odstoje, kako bi pustile sok. Stavite ih na vatru da kratko praključaju,
stavite ih da se ocijede i ohlade, i odmjerite 250 ml (1/4 l) soka (eventualno dopuniti vodom).
Pomiešajte Gustin s 4 žlice tog soka, ostatak soka stavite da se kuha. Kad proključa, skinite sok s vatre i dodajte stalno miješajući umućeni Gustin.
Vratite na kratko na vatru da zavri, dodajte višnje i ostavite da se smjesa ohladi. Dodajte 25 g šećera i višnjevaču. Umutite slatko vrhnje ili šlag sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i Kremfix-om.

Torta

Na tijesto prvo nanesite polovicu smjese od višanja, pa preko toga premažite 1/3 šlaga.
Biskvit presijecite vodoravno, tako da dobijete 2 kore. Jednu koru stavite preko šlaga, lagano pritisnite i nanesite ostatak smjese od višanja.
Premažite polovicom preostalog šlaga i pokrijte drugom korom. Nanesite preostali šlag, polazeći od rubova, u obliku kupole.
Posipajte tortu odozgo i sa strane grubo ribanom čokoladom.

Gotovu Shcwarzwald tortu možete ostaviti u zamrzivač da se malo stegne, narezati na kriške i servirati.

- Sent using Google Toolbar"
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...