srijeda, 24. studenoga 2010.

TORTA FERRERO ROCHER

Evo ovako predivno ju je napravila Sanja s FB!!!Bravo sanjo!!Hvala Silvana!!
TORTA FERRERO ROCHER - Vali voli torte - Blog.hr

NORMALNO DA SVE NISU MOJI RECEPTI I MOJE UMOTVORINE,NIJE SVE NI TRADICIONALNI KOLAC,VREMENA SE MIJENJAJU,INFORMACIJE RAZMIJENJUJU PA SAM I JA TAKO SURFAJUCI OTKRILA OVU FANTASTICNU TORTU!
JEDNOSTAVNA JE ZA NAPRAVIT,PUNO UKUSA,KREMASTA,ZASITNA,JEDNOM RIJECJU FANTASTICNA!

tijesto:
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
4 žutanjka
4 bjelanjka
130 g čokolade
1 žlica kakaa
1 vanilin šećer
70 g brašna
1 žličica praška za pecivo
malo soli
70 ml slatkog vrhnja
130 ml mlijeka

Krema:
400 g nutelle
400 g mascarponea
250 g prženih mljevenih lješnjaka (neki skroz usitnjeni, neki malo krupniji)
4 napolitanke (mljevene)


Priprema:
Najprije pripremite tijesto! Umutite maslac i šećer mikserom, a na pari rastopite čokoladu. Zatim u smjesu od maslaca i šećera dodavajte žutanjke (jedan po jedan, između opet malo miksajte) pa ohlađenu čokoladu, kakao i vanilin šećer. Dobro izmiksajte! Dodajte brašno sa solju i praškom za pecivo. Lagano umiješajte (žlicom, ne mikserom) vrhnje, mlijeko i snijeg od bjelanjaka. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
Kad se tijesto ohladi, izvadite ga iz kalupa i napravite kremu. Miksajte mascarpone, nutellu, lješnjake i mljevene napolitanke. Namažite tortu kremom i to je to!

- Sent using Google Toolbar"

SocialTwist Tell-a-FriendBookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...