nedjelja, 5. prosinca 2010.

BUHTLE S COKOLADOM I MERMELADOM

Prohladno vrijeme u meni budi zelju za pecenjem kolaca,pogotovo onih s dizanim tijestom a medju omiljenim su mi buhtle.




SASTOJCI.

tijesto:
  • 1 kg mekog brasna
  • 3 cijela jaja
  • 6 jusnih zlica secera
  • malo soli
  • sok jednog limuna
  • naribana korica limuna
  • pola praska za pecivo
  • 2 di-go suha kvasca
  • 3 dcl mlakog mlijeka
  • 1,5 dcl ulja
nadjev:
  1. cokoladni namaz
  2. mermelada od marelica


PRIPREMA:

U ovecu posudu stavite brasno,posolite,stavite secer,prasak za pecivo,naribanu koricu limuna,digo kvasac/brasna stavite oko 2/3 ..ostalo ce te upotrebiti dok mijesite/.Ugrijte mlijeko,ulijte ga u brasno,dodajte ulje i 3 cijela jaja.
Mijesajte ustrajno i dugo,da se stvaraju mjehurici,dodajite brasna po  potrebi,tijesto mora biti meko al se nesmije lijepiti.Tako izradjeno tijesto ostavite na toplom da se dize.
Kad je doseglo bar dvostruki obujam tijesto je speremno za daljnju obradu.Podijelite ga u otprilike 4 male lopte,svaku loptu napose razvaljajte,stavite oko 3-4 hrpice nadjeva ,zarolajte i presjecite da nastanu kao valjci.
Poslozite ih u skravadu/tepsiju/,pustite nek se na toplom dizu dok dosegnu dupli obujam,prije pecenja premazite jajem.
Pecnicu ugrijte na 170 stupnjeva,nesmije bit pretopla jer onda tijesto premazano jajem gori.Kad dobije zlatnozutu boju smanjite na 150 stupnjeva,jos pecite ..kad se tijesti ne lijepi na stikatdentu onda je gotovo.Izvadite,pospite staubom ili ukrasite cokoladnim preljevom ili nista,jedite i uzivajte!!!




SocialTwist Tell-a-Friend Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...