petak, 10. prosinca 2010.

Juha od rajčica sa okruglivama od griza-Tomato soup with semolina balls

English version at the bottom of this post!!!


 Juha od rajčica s okruglicama od griza



Hladni sjeverni vjetar puse uz obalu jadranskog mora.
Prvi dan da se osjeca hladnoća u kostima.
Topla juha,domaća ,lijepo ce nas ugrijati.


NAMIRNICE:

1 komad teleće koljenice
4-5 mrkvi
4 cijela kumpira
1 glavica crvenog luka
malo selena
1/2 litre pasata od rajčice
1 cijela paprika zelena
malo soli

PRIPREMA:

Sve namirnice oprati,ocistiti i staviti kuhati u hladnu vodu.
Uzeti veliki lonac.
Juha mora kuhati 2-3 sata,držati na jakoj vatri dok ne uzavre.
Nastaviti kuhati na laganoj vatri.
Kuhano procijediti,odvojiti povrce i meso.
Zasoliti i popapriti po zelji!
Staviti da uskuha.Dodati okruglice od griza.

Priprema okruglice  od griza:

Za 4 osobe :
1 cijelo jaje
4 stolne žlice ulja/može i maslinovo ulje/
1 veliku zlicu maslaca
soli
jaje i masnoću dobro izmijesati,dodati sol
Mijesati i lagano dodavati griz.
Smijesa treba biti kremasta,malo tvrđa krema.
Sa malom zličicom praviti okruglice i stavljati ih u uzavrelu juhu.
Kuhati 10 minuta,ugasiti vatru,poklopiti i servirati nakon 5 minuta.

Probajte,uzivat cete.



Tomato soup with semolina bolls


The cold north wind blows along the Adriatic coast.The first day that feels cold in the bones.Hot soups, homemade, we will warm up nicely.

Foods:
1 piece of veal shank4-5 carrots4 whole patatoes1 onionlittle selenium1 / 2 liters tomato pasat1 whole green peppersalt
PREPARATION:
All foods washed, cleaned and put to boil in cold water.Take a large pot.Soup should cook for 2-3 hours, keep the heat until it boils.Continue to cook over low heat.Boiled filtrate, separate vegetable and meat.Add salt and pepper to taste!Put the semolina balls and cook it!!!
Preparation of semolina balls:
For 4 persons:





1 whole egg4 table spoons of oil / olive oil can /1 tablespoon buttersaltsegg fat and mix well, add saltMix lightly and add semolina.Smiles should be creamy, a little harder cream.With a small spoon to make balls and put them into boiling soup.Cook 10 minutes, turn off heat, cover and serve after 5 minutes.
Try it, you'll enjoy.

Voli Vas Silvana! Silvana, with Love! Photobucket
Bookmark and Share
Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...