ponedjeljak, 6. prosinca 2010.

Mandulet

Mandulet-slatko dalmacije-moj recept koji sam prvi put stavila na C

Sastojci

Broj osoba:
6 osoba
  • osnovni

  • 2 kom oblatni/one vece kupite/
  • 5 kom jaja/trebat cete samo bjelanjce/
  • 25 dkg secera
  • 25 dkg meda
  • 30 dkg badema
  • 1/2 limuna
  • 2 vrecice vanilija secera

1. 1
Bjelanjce dobro tucite
2. 2
polako dodajite secer, ugrijani med, malo soka od limuna ivanilji secer
3. 3
Sve stavite na paru i nastavite tuci dok sve ne postane jako cvrsto
4. 4
Bademe lagano poprzite i tako cijele dodajte smijesi
5. 5
Nastavite jos oko 1/4 sata mijesati nad parom
6. 6
Pripremite u tepsiji najprije jednu oblatnu
7. 7
istresite jos vrucu smijesu ,poklopite drugom oblatnom.
8. 8
sad to dobro stisnite/najbolje s lazanjurom-valjkom za tijesto/ i zatim s necim pritisnite i ostavite nek stoji do sutradan
9. 9
Prije posluzivanja razrezati na duge i uske/oko 4 cm sirine /komade.

Posluživanje

Odlican desert:Svakako ga posluzite uz domaci prosek.



- Sent using Google Toolbar"

Voli Vas Silvana!Silvana, with Love!Photobucket
Bookmark and Share
Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...