ponedjeljak, 30. ožujka 2015.

SIRNICA-PINCA-POGACA

SIRNICA-PINCA-POGACA
 


Recept je jednostavan a priprema pomalo komplicirana.Nije skup kolac al trazi strpljenje i ruku za dizana tijesta.

Sastojci:

  • 5 zumanjaca
  • 1 cijelo jaje
  • 1 salica ulja
  • 2 jušne zlice masla
  • sok od 2 narance i dva limuna + naribana korica
  • 8 jušnih žlica šecćera
  • 2 jusne zlice prošeka
  • malo soli
  • 2 kocke digo kvasca
  • malo mlakog mlijeka za otopit kvas
  • mirisa za sirnice a moze i bez njega
  • brasna koliko popije/oko 750 grama/




PRIPREMA:


Sama priprema nije komplicirana al treba voditi racuna da svi sastojci budu ugrijani,dakle nikako nedodavati hladan sok agruma ili hladna jaja,sok malo podgrijte,jaja nek budu sobne temperature,isto tako i maslo.
Brasno prosijte,bolje se mijesi prosijano.
U brasno/oko pola kile/dodajte koricu limuna,sol i secer..malo promijesajte...sad dodajte zumanjca,1 cijo jaje,sok mlaki,maslac i dignuti napravljeni kvas..ako zelite da je tijesto vlazno i socno nedodajite ni mlijeko ni vodu..dovoljan je sok dvije narance i limuna...tko voli moze staviti i malo vise proseka ili maraskina.
Sadpolako mijesajte,moze i mikserom al najbolje je starinski,rukama...dobro izradite tijesto,dodajte brasna po potrebi,mijesite i mijesite dok se vise ne lijepi za podlogu,napravite kuglu i pustite da se na toplom dize..kad dostigne dvostruki obujam premijesite ga,napravite male pogace i stavite ih na masni papir da se dizu!To ce potrajati sat,mozda sat i po...kad su se bar udvostrucile krizno ih razrezite,premazite jajem i stavite u toplu pecnicu na 150 stupnjeva /ne toplije/ da se lagano peku...oko 40 min.To je to...






SocialTwist Tell-a-Friend Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...