nedjelja, 5. prosinca 2010.

Torta u obliku bijelog mede



SASTOJCI:
  • /za biskvit/
  • 5 cijelih jaja
  • 10 jusnih zlica secera
  • 10 jusnih zlica brasna bupkom punih
  • malo soli
  • naribana korica narance i limuna
  • 2 jusne zlice soka od narance
  • prasak za pecivo
  • vanilij secer
 krema:
  • 1/2 litre milijeka
  • 2 cokoladna pudinga
  • 400 grama nuttelle ili slicnih cokoladnih namaza
  • zlica masla
  • secera po naputku za puding
Priprema:
Za dobiti dobar i rahli biskvit potrebno je odvojeno tuci bjelanjca .Paziti da se dobro izrade.
Zumanjca i secer umijesati,dodati,koricu agruma,sok,vanilij secer,umijesati.
U barsno lagano zamijesati prasak za pecivo i malo soli.
U smijesu zumanjca dodavati zlicu bjelanjca,zlicu brasna i lagano drvenom zlicom mijesati.
U oblik za medu ,dobro namascenom i obrasnjenom staviti biskvitnu smijesu.
Peci u ugrijanoj pecnici oko 25 minuta na 180 stupnjeva.
Ohladjeni biskvit prerezati i puniti kremom.
Kremu napravimo tako da u skuhani i ohladjeni puding zamijesamo nuttelu i maslac.Punimo biskvit./biskvit mozemo zaliti sokom od narance da bude socniji/

Na kraju istucemo slag,ukrasimo medu,stavimo oci,usta,uha,mali sal...sve po zelji!

SocialTwist Tell-a-Friend Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...