ponedjeljak, 10. siječnja 2011.

Mjeseci

 Moram zapoceti malim uvodom...sto mene najvise odusevljava,koji su to recepti za kolace za mene najbolji...to je moj sud i netrebate se nuzno slagati ...po mom dubokom uvijerenju,najvrijedniji su recepti za ove naizgled jednostavne kolace,kolace za koje nam treba samo par kuna,koji ne iziskuju vrijeme,koji se vecini ljudi svidjaju i koji nas po ko zna koji put zadive svojom jednostavnoscu i nasuprot tome bogatim ukusom.
Lako je curke moje napravit kolac sa puno jaja,cokolade,masla i oraha..treba imat recept za napravit super ukusan kolac sa osnovnim sastojcima koje uvijek imamo kod kuce...zato su za mene osobno MJESECI zakon kolaci..evo gosti Vam nenadano banu,a vi dok se oni jos nisu ni dobro smjestili napravite mjesece,cijela kuca zamirise i svi uzivaju u predobrom kolacu,jos malo caja ili kavica,moze i zestica i svi presretni a najvise domacica!!!

 MJESECI

Sastojci:

  • 15 dkg masla
  • 15 dkg secera
  • 4 veca jaja
  • vanilij secer
  • naribana korica limuna ili narance
  • sok 1 narance ili limuna
  • 15 dkgbrasna
  • prasak za pecivo
  • malo soli
 PRIPREMA:

Pjenasto zamijesati maslac sa zumanjcima sa dosta naribane korice limuna ili narance a moze i jedno i drugo.
Dodati secer i dalje mijesati.
Bjelance dobro ,tvrdo istuci,u brasno zamijesati prasak za pecivo.
U smjesu zumanjaca dodavati malo brasna ,malo bjelanjca i sve lagano ,drvenom zlicom mjesati.
Pecnicu zagrijte na oko 180 stupnjeva,
Dobivenu smijesu izlijte na masni papir,pecite oko 15-20 minuta.
Jos toplo rezite casom u obliku mjeseca,pospite staubom,moze i nemora
Jednostavno i jako ukusno,topi se u ustima!!








Voli Vas Silvana! Silvana, with Love! Photobucket
Bookmark and Share
Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...