utorak, 15. veljače 2011.

Salama s oblatnom




 Volim sve ove kombincije s oblatnom,al jedino nevolim,al odista nevolim kad ih se filuje sa onim kremama u kojima se samo osjeca slatki margarin...to mi je onako "bljak".iako se o ukusima ne raspravlja...meni to ne odgovara i ja punim oblatnu finom kremom od pravog maslaca,secera,kakao praha,cokolade ,mljevenim orasastim vocem i sl.
Prednost raznih salama,rombova,trokuta i ostalih oblika s oblatnom je:
  • lako i brzo se priprema
  • moze dugo stajati
  • konzumira se dan ,dva nakon sto se napravila
Dakle ako zelite popapiti ODMAH nesto slatko i fino,to nikako nije salama od oblatne,jes ona mora odstajati,i osusiti se na sobnoj temperaturi,a nakon tog je mozete pospremit u frizider,ohladjenu rezire na kolite!!!


SASTOJCI
  • 1 velika oblatna 
KREMA:
  • 1 maslac
  • 250 grama bajama/pola samlijte,pola narezite,isjeckajte/
  • 50 grama kakao praha
  • 100 grama tamne cokolade
  • 150 grama kandiranog voca po zelji
  • 12 jusnih zlica secera
  • vanilij secer
  • 10 komada maslenog keksa/samliti/
Umjesto bajama mozete uzeti ljesnjake ili orah i li pistacio!!

PRIPREMA:

U 2 decilitra vode uskuhati secer,dodati cokoladu i kakao,mijesati i prokuhati.
Makniti s varte,dodati mljevene bajame i mljeveni keks...dodajte nasjeckano kandirano voce,promjesajte,i kad je mlako dodajte maslac sobne tempreature,promjesajte.
Uzmite oblatnu,stavite je na vlaznu krpu,da omeksa..puniti s gornjom kremom,strana sa velikim rupama...zarolati,staviti u masni papir,dobro stisnuti i ostaviti da se susi,sutradan je mozete staviti u frizider i nek priceka trenutak kad ce te je rezati na kolutove po vasoj zelji!



Voli Vas Silvana! Silvana, with Love! Photobucket
Bookmark and Share
Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...