subota, 5. ožujka 2011.

Marcipan smjesa

Marcipan za ukrasavanje

Sastojci:
1KG. secera u prahu
250GR. mlijeka u prahu
300GR bijelog bajama i obicnog oljustenog
20 grama instant zelatine bijele
10 ml glicerina za hranu

Priprema:

Badem staviti u toplu vode da se kozica odvoji od jezgre,posusiti i sitno samliti.
Zelatinu staviti u malo mlake vode da nabubri u to staviti glicerin.
Secer,mlijeko i mljevene bajame zamijesati,dodati zelatinu u kojoj je glicerin,samo jos malo vode i dobro mijesati da dobijete cvrstu glatku smijesu!
Za bojanje koristite tekuce boje za kolace.














Moze se dugo koristiti ako je pospremite u najlon,staklenu posudu pa u frizider!



SocialTwist Tell-a-Friend Bookmark and Share

1 komentar:

Jovana kaže...

SJAJNO!!! Ovo mi je još hvalilo da upotpunim kolekciju od fondan mase,čokoladnog fondana i čokolade za modelovanje !!!HVALA DRAGA!!!

KOLAC OD PURE

Kolac od pure Recept Za škrovadu 30x20 1.2 cjela jaja 2.soli pola zlicice 3.2 jusne zlice secera 4.salica suncokretova ulja 5.salic...