subota, 5. ožujka 2011.

Marcipan smjesa

Marcipan za ukrasavanje

Sastojci:
1KG. secera u prahu
250GR. mlijeka u prahu
300GR bijelog bajama i obicnog oljustenog
20 grama instant zelatine bijele
10 ml glicerina za hranu

Priprema:

Badem staviti u toplu vode da se kozica odvoji od jezgre,posusiti i sitno samliti.
Zelatinu staviti u malo mlake vode da nabubri u to staviti glicerin.
Secer,mlijeko i mljevene bajame zamijesati,dodati zelatinu u kojoj je glicerin,samo jos malo vode i dobro mijesati da dobijete cvrstu glatku smijesu!
Za bojanje koristite tekuce boje za kolace.














Moze se dugo koristiti ako je pospremite u najlon,staklenu posudu pa u frizider!



SocialTwist Tell-a-Friend Bookmark and Share
Objavi komentar

MA:Toni restoran na Bacama-Split

E danas kad sam cvrsto odlucila napisat par rijeci o ovom odnedavno popularnom konobi restoranu na splitskim bacama,pokraj ostarije Vidjako...